Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Баке и деде Управо сам прочитала чланак „Млади питају... Како да будем блискији с баком и дедом?“ (22. мај 2001). Родитељи ме већ одавно охрабрују да ступим у контакт с баком и дедом, али пошто су моји родитељи и родитељи моје мајке стално били у завади, увек сам сматрала да у ствари не треба ни да разговарам с њима. Овај чланак ми је помогао да схватим да Јехова жели да ступим у контакт с њима. Уместо да станем на било чију страну, изабраћу само Јеховину страну.

К. Л. М., Сједињене Државе

Какви дивни чланци о бакама и дедама! Тако ми је драго што сте споменули писање писама. Чак и неки од нас ’млађих‘ — имам 36 година — чувамо свако писмо или разгледницу која нам је послата. Тако је драгоцено добити још нешто осим рачуна и реклама!

М. К., Сједињене Државе

Желим да вам се захвалим за чланке о бакама и дедама од 22. априла и 22. маја 2001. Иако моја бака живи далеко од мене, у добрим смо односима. Наш однос је баш попут оног који сте описали у вашим чланцима. Она је Јеховин сведок и пренела ми је велико духовно спознање. Понекад се заједно припремамо за хришћанске састанке. Моја љубав према Јехови постаје све већа сваки пут када је видим како ревно служи Јехови. Ови чланци ми помажу да негујем тај посебан однос. Најлепше вам хвала!

Г. М., Југославија

Имам једно питање. Мој деда је веома болестан, а бака нема довољно новца. Како да им се приближим ако не могу нигде да изађем с њима?

Т. О., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: ако твоји бака и деда живе у близини, можеш их с времена на време посетити или разговарати с њима преко телефона. Узимајући у обзир њихову ситуацију, можда ћеш чак моћи да се бринеш око обављања ситнијих послова за њих. Као што је то и чланак споменуо, писање писама може бити још један од начина да се приближиш својој баки и деди. У сваком случају, твоји бака и деда ће несумњиво ценити сваки контакт који успоставиш с њима.

Телефони Пошто радим на одељењу за физику у једној великој образовној установи, веома ценим ваш чланак „Добили сте везу — а како?“ (22. мај 2001). Био је јасно написан и надам се да ће деловати стимулативно на оне који мисле да је физика претешка да се схвати.

С. Т., Британија

Хвала вам за чланак „Добили сте везу — а како?“ То је питање о ком сам често размишљала. Ученица сам средње школе и волим да читам Пробудите се! Ова правовремена публикација ми често помаже код многих домаћих задатака. Хвала вам за труд који улажете!

Х. В., Сједињене Државе

Телеграфски кабл положен преко Атлантика 1866. није био први. Први је био положен између Ирске и Њуфаундленда 1858. На њега се заборавило јер није трајао веома дуго.

Л. Д., Британија

„Пробудите се!“ одговара: у нашем чланку је једноставно стајало да је ’1866. успешно положен један „телеграфски“ кабл преко Атлантика, између Ирске и Њуфаундленда‘. Први је био, као што сте и запазили, довршен 1858. Међутим, постао је неупотребљив након неколико седмица те се више није користио.