Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Добро здравље Немогуће је описати колико сам била утешена и охрабрена кад сам добила серију чланака под називом „Добро здравље за све — да ли је могуће?“ (8. јун 2001). Патим од једног психијатријског проблема и раније сам размишљала о самоубиству. Сваки дан се питам: ’Како ћу преживети данашњи дан?‘ Овај часопис ме подсетио на Јеховино обећање из Откривења 21:4 да ће „обрисати сваку сузу с наших очију“ (Откривење 21:4).

Ч. Т., Јапан

Хвала вам за изврсне чланке. Ја сам лекар из области натуропатије и једва чекам дан кад више неће бити болести. Онда ћу моћи да оставим свој посао и да се бавим земљорадњом — мојим другим омиљеним послом!

Б. К., Сједињене Државе

Поезија Дозволите ми да изразим колико сам био одушевљен док сам читао ваш чланак „Сликање речима“ (8. јун 2001). Од како сам у пензији пишем поезију која ми пружа велико задовољство и осећај испуњености.

Џ. Б., Британија

Још од детињства гајим љубав према писаној речи, и тако сам и открила ту врсту уметности. Хвала што сте поменули да је ’прелепа поезија ретко кад дело површног ума‘. Многи људи сматрају да је писање поезије знак слабости. То је један од најлепших облика литерарног изражавања и драго ми је што и наш Створитељ тако мисли.

М. Т., Чиле

Катедрале Уживао сам у чланку „Катедрале — споменици Богу или људима?“ (8. јун 2001). Али зар није тачно да и Јеховини сведоци граде прилично велике Дворане Краљевства и Конгресне дворане?

Р. Б., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: изнели смо критике о изградњи катедрала не само зато што су оне велике, већ због тога што је често иза такве изградње стајало оно што је један историчар назвао „арогантни понос“ верских вођа. Надаље, финансирање тих огромних здања је често било неподношљиво бреме за парохијане. За разлику од тога, Дворане Краљевства и Конгресне дворане су скромна здања која нису саграђена у част ниједног човека. Напротив, те дворане служе као места обожавања. Оне се финансирају добровољним прилозима и никога не излажу великом финансијском терету.

Мољац Имам 14 година и била сам одушевљена кад сам прочитала чланак „Прелепи мољац“ (8. јун 2001). Увек су ми били помало језиви, али после читања овог часописа двапут ћу размислити пре него што их убијем!

Д. С., Сједињене Државе

Док сам читала овај чланак, на стопало ми је слетео један мољац. Никада нисам видела тако лепог мољца! Природа је заиста предивна, и уколико је проматрамо, продубићемо своју љубав према Богу.

Г. П., Италија

Пошто нисам знала колико су лепи и разноврсни мољци које је Јехова створио, увек сам их сматрала неким безвезним инсектима. Кад сам завршила читање овог чланка, убрзо сам отишла да залијем цвеће кад је дошао један прелепи мољац. Захвалила сам Јехови за његово стварство и за чланак који ме је навео да боље запажам ствари.

К. С., Сједињене Државе

Цветање мора Предајем као наставница један предмет који се бави одговарајућим руковањем и управљањем нашим приобалним ресурсима. Скоро сам одустала од тражења чланака који јасно објашњавају цветање мора. А онда се појавио чланак „Кад море процвета“ (8. јун 2001). Много вам хвала што сте га објавили.

Џ. О. П., Филипини