Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Молитва Чланак „Млади питају... Да ли ће Бог чути моје молитве?“ (22. јун 2001) стварно ме је ојачао. Добила сам овај часопис док сам лежала у болници. Нисам могла да идем у Дворану Краљевства нити на наш конгрес. Била сам јако тужна и чинило ми се да осећања никако не могу довести под контролу. Молитва Јехови ми је помогла да се средим и изненадила сам се у којој се мери моје срце укрепило. Теши ме што знам да ме Јехова никада неће заборавити.

А. О., Јапан

Имам 18 година и општи сам пионир, то јест пуновремени јеванђелизатор. Задњих неколико месеци била сам депресивна. Осећала сам се као Стив, младић поменут у том чланку који је рекао да је понекад осећао да не би требало да досађује Јехови са својим проблемима. Али примила сам к срцу савет из Луке 12:6, 7. Почела сам да осећам већи мир и да изливам своје срце Јехови.

М. Д., Никарагва

Одрасла у самостану Чланак „Родитељи су ме напустили — али ме је Бог волео“ (22. јун 2001) повратио ми је многе успомене. Сећам се да нам је мајка причала о свом животу у манастиру и како су се калуђерице односиле према њој. Када је са 16 година отишла из манастира, није имала где да буде. Многи су проживели такво малтретирање и плаше се да причају о томе. Стога ми је драго што је изашао овај чланак.

Г. Е., Сједињене Државе

Здравље У издању од 8. јуна 2001, прочитао сам чланак „Савремена медицина — колико може постићи?“ Као лаик на пољу медицине и науке, сматрам да су ваша објашњења и указивања на историју медицине изузетно занимљива и од личне користи. Ово издање ћу чувати.

Е. Ф., Немачка

Зависности Редовно добијам ваше часописе од једног колеге с посла и читам их. Али ми тешко пада изјава у серији чланака „Зависност — постоји решење!“ да су сви рок музичари наркомани (8. јул 2001). Има безброј рок музичара који немају никакве везе с дрогом и који се озбиљно односе према свом раду.

М. М., Јапан

„Пробудите се!“ одговара. Нисмо желели да кажемо да сви рок музичари користе дрогу. Међутим, веома је познато колико је дрога популарна међу рок музичарима и многим љубитељима рок концерата.

Нијагарини водопади Управо сам завршила читање чланка „Нијагарини водопади — искуство од ког застаје дах“ (8. јул 2001). Веома сам уживала у читању. Недавно ме је супруг одвео тамо за нашу годишњицу брака. Мислила сам да ће бити досадно. Колико сам само погрешила! Изглед водопада је могао да се мери само с њиховим звуком.

К. К,. Сједињене Државе

Рекли сте да се задњих 12 000 година речна клисура повлачи. То се не уклапа у библијски извештај о светском потопу.

Р. П., Британија

„Пробудите се!“ одговара. Једноставно смо изнели текуће процене геолога без коментара о томе колико би оне могле бити тачне. Такве процене очигледно не узимају у обзир библијски извештај о Потопу Нојевих дана који се очигледно десио пре мање од 5 000 година (Матеј 24:37).