Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Мржња Недавно ме је посетио мој брат. Нисам имала појма о томе да је прави правцати фанатик. Он је говорио о разним расама и плаховито је изражавао свој презир према њима. Желела сам да му помогнем, али нисам знала како да приступим тој теми. Чим сам видела серију чланака „Прекидање ланца мржње“ у издању од 8. августа 2001, знала сам да је то одговор на моје молитве.

Л. Б., Сједињене Државе

То што сте написали превише је да би нека разумна особа прихватила. Ви сте рекли: „Сама Библија каже да су несавршени људи рођени с лошим особинама и недостацима (Постање 6:5; Поновљени закони 32:5). Ове речи се сасвим разумљиво односе на све људе.“ Али ови стихови су били упућени двема посебним групама у специфично време и на специфичном месту. Никако се не могу применити на све људе.

Д. Ц., Чешка Република

„Пробудите се!“ одговара: Истина је да су се ове речи специфично односиле на људе који су живели пре Потопа и на израелску нацију. Међутим, Библија увек изнова даје до знања да су ’сви сагрешили и не достижу Божју славу‘ (Римљанима 3:23; 5:12; Јов 14:4; Псалам 51:7). Дакле, Израелци и народ који је живео пре Потопа наведени су као примери људске несавршености.

Дневници Не знате колико сам била срећна када је изашао чланак „Дневник — поуздани пријатељ“ (8. август 2001). Имам 20 година и водим дневник од своје 11. године. Можете замислити како се осећам када читам о својим несташлуцима, о првим пубертетским заљубљивањима, мојим песмама, својим неприликама па чак и о дану крштења и о томе како сам се осећала тога дана.

Л. Ч., Италија

Као жртви злостављања у детињству, дневник ми помаже да боље упознам себе и да се изборим са емоционалним болом. Уочавам напредак своје духовности.

Е. Л., Сједињене Државе

Склеродермија Јуче сам имао једну тешку операцију након које ћу сигурно имати оштећен вид на левом оку. Био сам шокиран и пао сам у депресију. Када сам дошао кући стигло је издање од 8. августа 2001, с причом Марка Холанда „Моја борба са склеродермијом“. Био сам охрабрен његовом реакцијом на то грозно обољење, нарочито његовом вером и одлучношћу да настави да служи Јехови. То је учинило да мој проблем изгледа далеко мање важан.

Л. Б., Сједињене Државе

Молитва Хвала вам на чланку „Млади питају... Како ми молитва може помоћи?“ (22. јул 2001). Читање о томе како молитва помаже младима да се суоче са својим проблемима, подстиче ме да се више отворим пред Јеховом.

Д. Б., Италија

Овај чланак ми је помогао да схватим да ми је потребан блискији однос с Богом. У мојим годинама, имам 16 година, то је веома тешко. Има пуно кушњи и притиска од вршњака. Питам се да ли постоји неки начин да дођем до једне Библије.

М. А., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Учињене су припреме да Јеховини сведоци посете ову нашу читатељку и уруче јој Библију.

Допале су ми се изјаве младог Пола, који је рекао да је молио Јехову за унутрашњи мир. И ја се увек молим Јехови да ми помогне да останем уравнотежена у свом свакодневном животу и у доношењу одлука. Од сада ћу такође молити и за унутрашњи мир. Можемо пуно тога научити од наших младих. Имам 62 године.

М. П., Аустралија