Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Посттрауматски стрес Када сам добила издање Пробудите се! од 22. августа 2001, под насловом „Победити посттрауматски стрес,“ била сам толико изненађена да нисам могла престати да плачем. Непрестано сам се молила да ме Јехова поучи како да се изборим с посттрауматским стресом. Мислила сам да сам безвредна и почела сам да губим самопоуздање. Данас су услишене моје молитве. Не могу да опишем колико су ми ови чланци значили, и у духовном и у емоционалном погледу.

Ч. К., Јапан

Ја сам 40-годишњак који пати од посттрауматског стреса, који је последица мог детињства. Ваши чланци су били одговор на моје молитве. Они су охрабрујући и позитивни. Хвала вам за чланке који су пуни разумевања. Само наставите тако!

Р. Д. М., Сједињене Државе

Врло је тешко описати колико је живот са овим поремећајем пун бола и патње. Мој отац је био алкохоличар, и од детињства сам била изложена његовом гневу и насиљу. Била сам и сексуално злостављана. Обрадовала сам се што је овај чланак истакао да су они који имају посттрауматски стрес склони да осуђују сами себе, и да имају велику потребу за охрабрењем. Искрено захваљујем Јехови и свима вама за ове дивне чланке.

Ј. С., Јапан

Чланци као што су ови помажу нам да се изборимо са осећањима, и такође нас душевно јачају, тако да можемо функционисати. Молим вас, и даље пишите чланке који су нам толико потребни и који нам помажу да разумемо сами себе!

К. Л., Сједињене Државе

Постављена ми је дијагноза да имам посттрауматски стрес, али једина ствар коју сам знала о том поремећају јесте да вам се враћају призори из прошлости. Ваши чланци су детаљно описали симптоме. Кривила сам себе, мислећи да ми је духовност јако ослабила. Али, права помоћ била је мисао да треба да размишљамо о томе како нас Јехова види, а не како ми себе видимо.

Ј. С., Јапан

Било ми је тешко да читам овај материјал јер од суза ништа нисам видела. У последње две године враћају ми се призори из ноћи у којој ми је деда умро од инфаркта на рукама, и имам ноћне море. На хришћанским састанцима сам много плакала. Ове информације су ми помогле да разумем зашто још увек осећам тако велику бол. Сада знам коме да се обратим за помоћ — мом најдивнијем и најбрижнијем небеском Оцу и његовој организацији.

П. Т., Аустралија

Пре пет година изгубила сам мужа у аутомобилској несрећи, и годину дана касније почела сам да осећам необичне физичке симптоме. Када сам добила овај чланак била сам снажно убеђена да Јехова и његова организација најбоље разумеју тај проблем. Управо то осећање ми је обновило снагу која ми је била потребна да наставим даље. Искрено вам хвала за сав труд који улажете!

А. К., Јапан

Читање Библије Хвала вам од свег срца за чланак „Млади питају... Шта да учиним да ми читање Библије буде пријатније?“ (22. август 2001). Имам 17 година. Увек кренем да читам Библију и на пола пута станем. Понекад сам то радила само зато што сам сматрала да сам превише заузета, а неки пут сам мислила да од оног што читам и немам неке користи. Али млади људи из чланка заиста уживају у читању Библије и из тога извлаче користи. Стварно желим да и ја исто тако читам. Сада желим да истрајем и да не одустанем.

Ј.Т., Јапан