Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Депресија тинејџера Веома сам се обрадовала уводним чланцима Пробудите се! под насловом „Пружити помоћ депресивним тинејџерима“! (8. септембар 2001). Борим се са овом болешћу већ неколико година. Хвала вам на указаној помоћи у тешко време.

Л. Д., Француска

Ја сам педијатријска сестра. Многи потцењују депресију, али не и ви. Наручила сам стотинак примерака овог часописа. Намеравам да их уручим свим педијатрима и радницима за ментално здравље на овом подручју.

Б. П., Сједињене Државе

Имам доста рођака код којих је установљена дијагноза депресије или биполарног поремећаја. Признати да је то болест, а не слабост може много допринети у враћању достојанства које су многи од њих изгубили. Ваши предлози ће нам помоћи да будемо саосећајни и да пружамо подршку.

К. М., Канада

Чим сам дошла до овог часописа, почела сам да га читам. Заплакала сам од радости због сазнања да су вам млади веома драги и да сте овој теми посветили 12 страна. Пуно вам хвала!

М. М., Аустрија

Овај чланак ми је заиста помогао да се смирим и да будем спокојна у срцу. Такође сам постала свесна да нисам једина са овом болешћу. Молим се да Јехова пружи утеху и помоћ свим људима који пате од депресије.

Ј. Т., Јапан

Намеравам да стално имам при руци одређен број примерака овог издања. То је управо оно што је нашим тинејџерима потребно и верујем да ће помоћи многима од њих, а и њиховим родитељима, да преброде оно што сте ви тачно описали као болест. То ће вероватно спасити животе.

Р. Ф., Сједињене Државе

Утешена сам сазнањем да овај емоционални бол не настаје услед недостатка духовности. Осетила сам олакшање и плакала сам када сам прочитала да је ’Јехова код оних који су скромна [„сломљена“ ,NW] срца‘ (Псалам 34:19).

А. И., Јапан

Имам 16 година и већ годинама ми се враћају напади депресије. Овај часопис је управо оно што ми је било потребно! Ови чланци су ми дали савет који ми је био потребан.

Л. Б., Аустралија

Био сам депресивни тинејџер и никад нисам рекао својим родитељима или било коме да сам желео да се убијем. То је била озбиљна грешка. Важно је добити помоћ када си депресиван. Хвала вам што показујете бригу и што сте заинтересовани за младе.

С. Џ. К., Сједињене Државе

Челик Радим у индустрији челика и свом техничком директору сам понудио чланак „Тако тврд, а тако мекан“ (8. септембар 2001). Он је рекао да је чланак, иако се бави сложеном темом, разумљив и тачан, без превеликог коришћења техничких израза. Такви чланци нам омогућују да помогнемо другима да се упознају са Пробудите се!

Џ. Б., Италија

Пошто сам управо завршила с професионалном обуком за техничара за испитивање металних материјала, нисам много желела да читам чланак о прављењу челика. Али, начин на који сте обрадили тако опширну и крајње сложену тему заиста ме је одушевио.

М. Ф., Немачка