Пређи на садржај

Пређи на садржај

Њена иницијатива је била награђена

Њена иницијатива је била награђена

Њена иницијатива је била награђена

МНОГИ МЛАДИ ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ ПРУЖАЈУ добар пример у неустрашивом говорењу о својој вери. Осмотрите пример Стеле, тинејџерке из Салонике (Грчка). „На једном од наших хришћанских састанака“, она каже, „било је речи о томе како можемо користити наше видео-касете како бисмо помогли другима да упознају Јехову. Размишљала сам о томе како бих могла употребити видео-касету Јеховини сведоци — организација иза имена. Следећег дана сам разговарала с директором школе и предложила да се та видео-касета прикаже у школи. На моје изненађење, директор није имао ништа против — уколико су наставници сагласни.

„Касније тог истог дана, директор ми је рекао да се видео-касета може приказати следеће недеље — али само после школе. Била сам разочарана јер сам мислила да моји другови из разреда не би жртвовали своје слободно време да би погледали ову видео-касету. Међутим, наредног дана све сам их позвала да дођу. Не само што су прихватили позив већ су позвали и ученике из других разреда. Шест наставника — укључујући и једног теолога — такође су дошли да погледају ту видео-касету.

„Сви су нетремице гледали. После тога ме је директор замолио да водим разговор у облику питања и одговора. Многи ученици су били импресионирани волонтерским радом који се обавља у централи Јеховиних сведока, што је било приказано на видео-касети. ’Иако нису плаћени, они извршавају своје задатке с радошћу!‘ узвикнуо је један ученик.

„Причала сам свим присутнима о нашим публикацијама темељеним на Библији. Такође сам разделила Вест Краљевства бр. 36 ’Нови миленијум — шта вам доноси будућност?‘ Директор је затражио још примерака да би их поделио и оним наставницима који нису били присутни.

„После тога су многи ученици разговарали са својим друговима и другарицама о тој видео-касети. Било ми је драго што сам искористила ову прилику да дам сведочанство. Моји школски другови ме више поштују; али још важније је то да показују поштовање према Богу којег ја обожавам!“