Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Забринутост Желим да изразим захвалност за чланак „Млади питају... Како да престанем да се толико бринем?“ (22. септембар 2001). Имам 17 година и сваког дана се питам какав ће мој живот бити када завршим средњу школу. Покушавам да своје бриге задржим за себе јер не желим да досађујем другима и зато патим изнутра. Овај чланак ми је помогао да увидим колико је вредно да о томе разговарам с мајком и зрелим особама у скупштини.

Л. Р., Сједињене Државе

Имам 17 година. Често бринем о здрављу своје мајке, школским задацима и кућним пословима. Мајка ме на хришћанским састанцима стално гурка лактом када се даје савет о забринутости. Стога сам била захвална за практичне предлоге из чланка о постављању приоритета што се тиче времена и такође како да обављамо непријатне задатке уместо да их одлажемо. Хвала вам на овом чланку.

Х. Х., Сједињене Државе

Као отац и хришћански старешина увиђам да су наши млади забринути за будућност. Ваш савет да се разговара с родитељима и да се брзо реше проблеми јесте користан. Хвала на вашем непрестаном занимању за младе људе.

Р. Х., Канада

Депресивни тинејџери У школи сам имала један писмени задатак о неком друштвеном проблему по мом избору који је својствен младим особама. Користила сам серију уводних чланака „Пружити помоћ депресивним тинејџерима“ од 8. септембра 2001. У крају где ја живим има много депресивних тинејџера. У прошлости сам користила Пробудите се! и у другим задацима — и добијала врло добре оцене!

С. Х., Аустралија

Наш син тинејџер је патио од инфекције срца и мозга. Болест је лечена, али већа опасност — депресија која се појавила — није била откривена. Наш син је себи одузео живот. Иако је прекасно да му се помогне, ова серија чланака нам је ипак много помогла у разумевању његовог поремећаја. Били смо испуњени захвалношћу зато што је ова тема разматрана и што показујете бригу пуну љубави за наше младе.

Г. & Г. Р., Немачка

Постоје периоди када се осећам потиштено и када почињем да мислим да сам безвредна. Стидим се да разговарам о својим осећањима с хришћанским родитељима или скупштинским старешинама. Међутим, када сам прочитала реченицу која каже: „Ти ниси крив за своје стање,“ осетила сам велико олакшање! И поново сам схватила да нисам сама.

Х. Т., Јапан

Поглед у свет Пишем вам да бих вам честитао на врло забавним цртежима у рубрици „Поглед у свет.“ Они ми помажу да запамтим новости које приказују и изнад свега ме насмеју. Наставите с вашим изванредним радом!

А. И. П. Б., Шпанија

Календар Маја Мислим да сам запазио једну грешку у чланку „Маје — некад и сад“ (8. септембар 2001). Слика која је приказана у оквиру „Календар Маја“ заправо је астечки сунчев календар. Још прецизније, то је централни део календара који приказује астечког бога Сунца.

Р. С., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Изгледа да је наш читалац у праву. По свему судећи, фотографију је погрешно означио комерцијални добављач. Нажалост, грешка није примећена пре него што је часопис отишао на штампање. Извињавамо се на грешци.