Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Мења се сцена овог света“

„Мења се сцена овог света“

Дођите и послушајте јавно предавање

„Мења се сцена овог света“

ОВО СУ БУРНА ВРЕМЕНА. Изгледа да се догађаји који потресају свет смењују невероватном брзином. Да ли сте се због свега тога икада осетили скрхано и збуњено, као да се све око вас пребрзо мења?

У Библији се налази следеће проницљиво запажање у погледу збивања међу људима: „Мења се сцена овог света“ (1. Коринћанима 7:31). Апостол Павле, који је написао те речи, упоредио је светске догађаје с позоришним сценама које се мењају. Током историје, светски лидери и људи који су уводили нове трендове долазили су на светску сцену и одлазили с ње, нови су смењивали старе и тако увек изнова. Али изгледа да се у наше време — посебно од преломне 1914. године — тај процес убрзао.

Међутим, да ли сте знали да невоље које погађају свет — чак и оне најскорије — носе човечанству добру вест? Да, оне у ствари сачињавају доказ да ће се светска сцена ускоро променити набоље. Библија је давно прорекла ове озбиљне невоље нашег времена. Она такође објашњава да је сва та пометња само увод у највећу промену која је икада задесила човечанство. Овај предстојећи преокрет, иако може звучати застрашујуће, заиста је најбоља вест за све добродушне људе. Сцена овог света ће се променити у сцену мира и среће за човечанство.

Да ли бисте желели да сазнате више о овим променама и шта Библија говори о њима? Срдачно сте позвани на јавно предавање с насловом „Мења се сцена овог света“, које ће се одржати на обласним конгресима Јеховиних сведока, који почињу овог месеца. Конгреси ће бити одржани на стотинама места широм света. Да бисте сазнали које вам је конгресно место најближе, молимо да ступите у контакт с Јеховиним сведоцима у вашем месту или да погледате издање пропратног часописа Куле стражаре од 15. фебруара 2002.

[Слика на 32. страни]

Атомска бомба разара Хирошиму 1945.

[Извор]

USAF photo

[Слика на 32. страни]

Пад Берлинског зида 1989.

[Извор]

AP Photo/Lionel Cironneau

[Слика на 32. страни]

Терористички напад на Светски трговински центар у Њујорку 2001.