Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од уредника: Серија уводних чланака „Живот је вредан живљења“ (22. октобар 2001) изазвала је широк одзив читалаца. Драго нам је јер „Пробудите се!“ настоји да пружи практичне информације базиране на Библији које ће помоћи свим људима различитог националног, расног и религиозног порекла да успешно изађу на крај с данашњим проблемима.

Ја сам дугогодишњи читалац часописа Пробудите се!, али ништа ме није тако дирнуло као серија чланака „Живот је вредан живљења“. Пре годину дана била сам савладана очајањем и желела сам да умрем. Ови чланци су ме уверили у то да Бог разуме наше слабости.

С. Х., Јапан

Осећала сам се потиштено због напада на куле близнакиње у Њујорку. Повремено су ми се јављале мисли о самоубиству, али се никад нисам суочила с чињеницом да са мном нешто није у реду. Обратићу се за потребну помоћ и послушаћу предлоге који су истакнути у чланку.

М. М., Сједињене Државе

Због свог лошег здравља помишљала сам да извршим самоубиство. Понекад бих о томе говорила у шали да бих видела реакцију других. Наврле су ми сузе на очи када сам прочитала да је Бог увек ту да нас саслуша и да му је стало до нас. Тај часопис је потпуно променио мој поглед на живот.

Т. И. Џ., Канада

Годинама се борим с депресијом и у последње време сам озбиљно размишљала да окончам свој живот. Када сам се спремила да то урадим, сетила сам се да је последњи чланак у овој уводној серији Пробудите се! рекао да се поразговара с неким. Тако сам рекла мужу шта намеравам. То ме је спречило да свој план спроведем у дело. Ови чланци су ми спасили живот!

М. Б., Сједињене Државе

Неколико недеља пре него што је овај часопис објављен гледала сам чашу пуну таблета за спавање и суочавала се с дилемом описаном у чланку: „Да ли да их попијем или не?“ Ваш часопис ми је пружио одлучност која ми је била потребна да бих живела. Неке болести утичу на наш ум до те тачке да губимо жељу за животом, али дирљиво је видети како је Бог заинтересован чак и за људе који изгледа да губе цењење за дар живота.

Е. С., Италија

Била сам у могућности да са својим лекарем поделим информације из ових чланака. Рекла сам му колико су ми оне помогле. Само уверење да сам вредна у Божјим очима даје ми мотивацију да живим. Стално се молим да пишете још чланака као што су ови!

Џ. Ш., Сједињене Државе

Мислила сам да ме нико не разуме и падала ми је на памет мисао да би било лакше да сам мртва. Али, помоћу ових чланака подсетила сам се најважније ствари у животу. Нећу више мислити на умирање!

М. М., Јапан

Жене које туку мужеви Хвала вам за уводну серију чланака с насловом „Како помоћи женама које туку мужеви“ (8. новембар 2001). Као дете сам сваки дан гледала како мој отац туче мајку. Онда смо моје сестре и ја постале мета његових напада. Одрасла сам с дубоком мржњом према мушкарцима. Ипак, после неког времена почели смо да проучавамо Библију с Јеховиним сведоцима. Оцу није било лако да промени своје понашање, али уз Јеховину помоћ почео је да увиђа да не може да угоди Богу ако злоставља Његово дивно стварство. Промене су биле постепене, али сада је мој отац налик једној послушној овци. Могу га волети из дубине душе.

Џ. Б., Сједињене Државе