Пређи на садржај

Пређи на садржај

Позвани сте на Обласни конгрес „Ревни објавитељи Краљевства“

Позвани сте на Обласни конгрес „Ревни објавитељи Краљевства“

Позвани сте на Обласни конгрес „Ревни објавитељи Краљевства“

ШИРОМ СВЕТА је планирано да се одржи на стотине конгреса. Први је планиран за период од 17. до 19. маја. Један од ових тродневних скупова — који се углавном одржавају од петка до недеље — вероватно ће бити и у неком граду недалеко од вас.

Програм ће на већини места започети музиком у 9.30. Првог дана ће након уводног говора уследити тачка у којој ће бити интервјуисани неки објавитељи Краљевства. Затим, након говора „Нађи силну радост у Јехови“ и „Буди захвалан“, преподневни део ће се завршити кључним предавањем „Објавитељи Краљевства подстакнути ревношћу“.

Током послеподневног програма у петак биће изнесен троделни симпозијум „Михејево пророчанство нас јача да ходимо у Јеховино име“, као и говори „Сачувај честитост чувајући своје срце“ и „Чувај се преваре“. На крају ће закључни говор за тај дан, „Обожавај јединог истинитог Бога“, пружити изврсну помоћ за хришћанску службу.

Током преподневног програма у суботу, одржаће се троделни симпозијум „Објавитељи краљевства који славе своју службу“. Након њега ће бити охрабрујући говори „Зашто се ’непрестано молити‘“ и „Духовни разговори изграђују“. Преподневни део ће се завршити предавањем о предању и крштењу, након чега ће они који испуњавају услове за крштење имати прилику да се крсте.

У послеподневном програму у суботу биће одржан последњи троделни симпозијум овог конгреса, „Квалитет наше вере испитан разним кушњама“. Ови говори ће помоћи хришћанима да се суоче са изазовом да се остане неутралан. Суботњи програм ће се завршити једним од важнијих предавања овог конгреса, подстицајним говором „Приближи се Јехови“.

У недељу пре подне, програм ће посебно бити намењен младима, и међу првим говорима ће бити „Да ли се уздаш у Јехову?“ и „Млади — градите за будућност с Јеховином организацијом“. У овом другом говору ће бити и интервјуа у трајању од 20 минута. Затим ће уследити костимирана драма о Јеремији, који је када је био наименован за пророка изјавио: ’Ја сам дете‘ (Јеремија 1:6). У говору који ће уследити, биће истакнута порука ове драме. У послеподневном програму ће се одржати јавно предавање „Мења се сцена овог света“.

Сигурно ће вам живот бити духовно обогаћен ако будете присуствовали током сва три дана конгреса. Да бисте сазнали која вам је конгресна локација најближа, распитајте се у локалној Дворани Краљевства Јеховиних сведока или пишите издавачима овог часописа. У нашем пропратном часопису Кула стражара, у издању од 15. фебруара 2002, постоји списак неких конгресних локација у свету.