Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Жене које туку мужеви Не постоје речи којима бих могла изразити своју захвалност за серију уводних чланака „Како помоћи женама које туку мужеви“ (8. новембар 2001). Ја сам жртва насиља у породици и чак и када сам успела да пријавим надлежним органима шта ми се дешавало и даље сам била уверена да нико не може да разуме бол, патњу и дубоку тугу коју нисам могла ублажити ни на који начин. Ови чланци тачно описују моја осећања.

Н. Л., Италија

Чим сам отворила омот часописа и погледала насловну страну очи су ми засузиле. Одмах сам затворила часопис схвативши да се ради о прошлости коју сам дуго потискивала у себи. Молила сам се за снагу да тај часопис поново узмем у руке. Како сам захвална што сам то учинила! Ова серија чланака ми је помогла да схватим да нисам једина која пати. Само то што сам прочитала речи да је ’у Божјим очима велики грех ако неко туче свог брачног друга‘ деловало је као мелем на моју рану. Хвала вам за тако утешне чланке који се баве стварним животним ситуацијама.

Д. Џ. М., Сједињене Државе

Доживела сам исто што и жена споменута у овим чланцима. Говорила бих себи да су кривци били алкохол и средина у којој је мој муж одрастао. Чак иако ови чиниоци могу објаснити ствари, била сам утешена тиме што је речено да нема оправдања за насиље. Свим својим срцем желим да мој муж чита Библију и да схвати Јеховину љубав.

С. И., Јапан

Ова серија чланака ме је посебно дирнула јер сам и ја жена коју муж туче. Осећала сам се као Роксана. Много ми је помогло што сам сазнала да постоје особе које знају како се осећа жена која трпи батине. Помоћу ових чланака схватила сам да нисам ја крива за мужевљево понашање. Такође су ми помогли да увидим да сам Богу важна, чак иако ме мој муж сматра безвредном и бескорисном. Хвала вам што објављујете тако користан материјал. Он више вреди од богатства!

Б. Л., Филипини

Успели сте да опишете сву бол и фрустрацију које ја нисам могла да изразим. Ова серија уводних чланака ми је помогла да увидим да Јехова разуме душевну и емоционалну узнемиреност која је последица овог проблема. Молим вас наставите да пишете чланке као што су ови, јер је ово проблем о ком треба разговарати и који други треба да разумеју. Сигурна сам да ће многи бити утешени као што сам и ја била утешена овим чланцима.

К. Е., Аустралија

Пошто сам одрасла уз оца који је нагао, знам често да се наљутим на свог мужа. Понекад — заправо, много пута — стварно га и ударим. Мој муж је јачи од мене, па сам мислила да га тиме у ствари не повређујем. Када сам прочитала изјаву у чланку — да је у Божјим очима велики грех ако неко туче свог брачног друга — била сам шокирана. Мој муж је један кротак Јеховин слуга. Свим срцем желим да му се извиним. Захвална сам Јехови за ову дисциплину.

Т. И., Јапан

Овај часопис ме је расплакао. Чинило ми се као да читам своје искуство. Али, у последње време мој муж поставља питања у вези с Библијом. Био је на неколико састанака у Дворани Краљевства и сада проучава Библију. Могу потврдити оно што је Лурдес рекла на 11. страни: „Каткад мислим да сањам!“

Е. Р., Сједињене Државе