Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Екосистем Земље Имам 11 година и пуно волим животиње. Када сам примила серију чланака „Ко ће заштитити екосистем Земље?“ (22. новембар 2001), једва сам чекала да их прочитам. Било ми је тешко због албатроса луталице, који је приказан на 7. страни. Тужно је што се даве због тога што случајно поједу мамац с парангала. Такође ми се свидела последња на страници слика слатководне тестераче. Молим вас да и даље објављујете овакве чланке!

С. В., Сједињене Државе

Затвори Речима не могу описати како сам се осећала док сам читала чланак „Приче о вери из историјског затвора“ (22. новембар 2001). Имам сина који је у затвору због пљачке банке. По други пут је тамо. Послаћу му овај чланак. Молим се да дирне његово срце и охрабри га да прихвати чињеницу да нас Јехова све воли. Хвала вам на утехи коју нам пружате.

К. М., Сједињене Државе

Самоубиство Много вам хвала за серију чланака „Живот је вредан живљења“ (22. октобар 2001). Када сам била у средњој школи, била сам под великим стресом. Јехова ме је заиста подржао путем Библије и хришћанског дружења. Ипак, осећала сам се безвредно. Када сам прочитала оквир с насловом „Хоће ли ми Бог опростити што се овако осећам?“ имала сам утисак као да Јехова говори лично мени. Каква је радост знати да Јехова не заборавља људе попут мене!

С. Х., Јапан

Желим изразити своју радост након читања ових чланака. Како сам била срећна што нису звучали попут придике, што сам очекивала када сам прочитала насловну страну! Дошло ми је да плачем када сам прочитала оквир „Хоће ли ми Бог опростити што се овако осећам?“ Захваљујући овом чланку могла сам разговарати с једном хришћанском сестром о томе кроз шта пролазим. Хвала вам што се бавите овако осетљивом темом.

А. Ф., Француска

Прочитала сам ове чланке осам пута. Када сам била у средњој школи размишљала сам о самоубиству. Смрт ми је изгледала привлачно. Ови чланци су ми помогли да увидим да иако у свакодневном животу могу бити несрећна, живот је ипак вредан живљења. Нисам Јеховин сведок, али већ неко време читам часописе Кулу стражару и Пробудите се! Ви сте заиста дивни!

С. М., Јапан

Жене које туку мужеви Хвала вам на серији чланака „Како помоћи женама које туку мужеви“ (8. новембар 2001). Наслов на 3. страни — ’Можда ће се овог пута променити‘ — изражава наду коју сам годинама гајила. Могу потврдити истинитост тога што сте изнели на 4. страни, да се саосећање веома често показује према починиоцу уместо према жртви.

С. М., Немачка

Ова серија чланака била је тако дирљива. Сетила сам се патњи и бола које сам једно време трпела и дословно од прве стране нисам могла да зауставим сузе, а верујем да се то многима догодило. Изузетно ценим мисао да Јехова свакога од нас сматра драгоценим. Као пуновремени објавитељ, установила сам да су људи који живе тамо где ја проповедам толико жељни да прочитају ове чланке да сам морала да наручим додатне примерке. Пуно вам хвала што сте пружили тако вредне информације.

К. Џ., Аустралија

[Извор слике на 30. страни]

Лептир: Butterfly House, Mittagong, Australia