Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Забављање младих Желим пуно да вам захвалим за чланак „Млади питају... Шта има лоше у забављању младих?“ (22. децембар 2001). Пре неки дан сам питала мајку то исто — ’Зашто је забављање уопште тако лоше?‘ Знала сам одговор, али ми је једноставно требало нешто што ће ме још више уверити у то. Када сам прочитала овај чланак, имала сам осећај као да ми је Јехова прочитао мисли. Сада сам још одлучнија да се не забављам док не будем спремна за брак. Увек ме радује то што ваши чланци излазе баш у право време! Још једном, пуно вам хвала.

Л. Ф., Сједињене Државе

Одмах сам прочитала чланак, и био је тако охрабрујућ. Идем у први разред средње школе, и притисак у школи је заиста велик. Скоро све моје школске другарице се забављају и често коментаришу о томе како ја немам дечка. Зато ми је овај чланак заиста био неопходан! Овакви чланци нам помажу да јасно задржимо на уму здрав савет заснован на Библији.

Ј. Р., Финска

Имам 16 година и желела бих да излазим са особом супротног пола — па макар само због тога да би ме ценили или приметили. Међутим, озбиљно сам размишљала о томе и схватила да је важно да будем довољно зрела да бих се забављала. Ово ће нам помоћи да избегнемо опасности и да не преузимамо одговорности којима нисмо дорасли.

А. Г., Италија

Имам 16 година. Овај чланак је и за мене и за моје пријатеље изашао баш у право време. Сели смо сви заједно и прочитали га, увиђајући да постоје опасности у забављању младих особа. Овај чланак нам је такође помогао да увидимо праву сврху забављања и библијско гледиште о томе. На основу закључка сам схватио да ћу моћи да духовно напредујем и да „цвет младости“ употребим за тај напредак, ако сачекам са забављањем (1. Коринћанима 7:36).

Р.Л.В., Сједињене Државе

Животна прича Сматрала сам да вам морам писати како бих вам рекла колико ценим чланак под насловом „Подржало ме је поуздање у Бога“ (22. децембар 2001). Искуство Рахел Саксиони-Леве показује како Јехова Бог подржава своје слуге у тешким искушењима. Пошто је стање у свету све горе, оваква искуства нам помажу да наставимо да вршимо Божју вољу упркос искушењима.

Џ. Ф., Британија

Артритис Пуно вам хвала за серију чланака о артритису (8. децембар 2001). Имам 19 година, а у својој 8. години сам сазнала да болујем од артритиса. Бол који осећам је сталан, мада је неким данима јачи него иначе. Извор моје утехе је нада у живот у Божјем новом свету, када ћемо бити ослобођени свих изнурујућих болести. Док то време не дође, сигурна сам да ће ми Бог дати снагу која ми је потребна да бих издржала ову мучну болест.

М. Р., Бразил

Информације у овој серији чланака су биле најинтересантније. Имам 28 година и последње 3 године болујем од веома ретког облика артритиса. Нада о којој говоре ови чланци даје ми снагу да наставим да служим Јехови.

М. У., Италија

Хвала вам за чланке о артритису. Желим да Божје Краљевство дође што пре, тако да могу да ’скачем као јелен‘ (Исаија 35:6). Имам седам година и болујем од реуматоидног артритиса зглобова колена.

Е. И., Грчка