Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поуздано вођство за будућност

Поуздано вођство за будућност

Поуздано вођство за будућност

ДА ЛИ непоузданост нумерологије и других облика врачања значи да не постоји начин да сазнамо шта нам доноси будућност? Ни у ком случају!

Апстрактни бројеви не могу људима рећи шта носи будућност. Али то је учинио ’живи Бог‘, који ’од почетка јавља што ће бити‘. Он то чини у својој писаној Речи, Библији (1. Тимотеју 4:10; Исаија 46:10). Та реч живога Бога, а не реч неких нумеролога „може разабрати помисли и намере срца“ и тако вам помоћи да схватите своје потицаје и на који начин ћете заиста бити успешни (Јеврејима 4:12).

Наш Створитељ, Аутор Библије, једини може тачно предвидети будућност. То је зато што је Бог свемоћан и увек веран својој речи. „Рекао сам“, каже Јехова Бог, „и учинићу“ (Исаија 46:11). Кад је увео Израелце у Обећану земљу, Исус Навин је са сигурношћу могао да каже: „Ништа не изоста од свега добра што Јехова беше обрекао дому Израеловом. Све се испуни“ (Исус Навин 21:45; 23:14).

Библија садржи многа пророчанства која тек треба да се испуне. Међу њима је и једно које прориче време када ће земља бити очишћена од зла и претворена у рај (Псалам 37:10, 11; Пословице 2:21, 22). Да ли вам ово лепо звучи? Да ли верујете да наш Створитељ има мудрост и моћ да поправи ствари на овој планети? Ако верујете, тада ћете желети да видите шта Библија каже о будућности наше планете. a

Зато сада мудро користите своје време — не тако што ћете покушавати да сазнате своју будућност из бројева, већ тако што ћете настојати да стекнете тачно разумевање Библије и њених пророчанстава. На темељу Божје Речи Библије, Јеховини сведоци ће вам радо помоћи да сазнате још више о будућности.

[Фуснота]

a Видите 1, 10. и 19. поглавље књиге Спознање које води до вечног живота, коју су објавили Јеховини сведоци.