Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Дан венчања Веома сам уживао у серији уводних чланака „Дан венчања — нека то буде радостан почетак“ (8. фебруар 2002). Пошто сам млад, ментално се припремам за тај важан корак, брак. Ови чланци су ми помогли да разумем како да се припремим без стреса који је уобичајен код многих младих парова и шта да радим да бих и остао срећан у браку. Молим вас да никада не престанете да обраћате пажњу на нас који се трудимо да примењујемо оно што Јехова жели од својих слугу.

Ф. К., Италија

Увек ме задиви то што Јехова пружа вођство баш онда када ми је најпотребније. Издање Пробудите се! од 8. фебруара 2002. није изузетак. Последњих неколико месеци, мој вереник и ја планирамо наше венчање и почели смо да осећамо напетост. Уводни чланци су нас подсетили да су ови месеци планирања заиста дивни и да забринутост само изазива бол у срцу.

Х. М., Аустралија

На 10. страни уводних чланака се указује на то да је прихватљиво да муж напусти породицу ако верује да има оправдан разлог за раздвајање. Моја жена и ја нисмо пронашли ништа у Библији што говори у прилог томе. У ствари, изгледа да је обрнуто — жена може да оде, али муж треба да остане. У Постању 2:24 се наводи да ће човек ’прионути уз жену своју‘. Такође, у 1. Коринћанима 7:11 се каже: „Ако [она] ипак оде“, али тај стих затим додаје: „Муж да не оставља своју жену.“

К. Л., Аустралија

„Пробудите се!“ одговара: Постање 2:24 се мора размотрити у свом контексту. Божји налог који је ту забележен није дат као упутство с обзиром на могуће раздвајање. Павлово писмо Коринћанима јасно показује да Јехова високо поштује брачну заједницу и брачни пар би требало да уложи све напоре да сачува брак. Ипак, очигледно да Павле није намеравао да постави два стандарда — један за жене и други за мужеве. У 10. и 11. стиху и муж и жена се подстичу да се не раздвајају ако је то икако могуће. Стога је логично да се оно што се односи на жену такође односи и на мужа.

Кеа „Кеа — планински кловн“ (8. фебруар 2002) био је тако смешан чланак да нисам могао да се уздржим, а да се не смејем наглас. Јехова је заиста срећан Бог! Само Створитељ који је пун љубави може створити тако нешто што људима пружа толико задовољства. Једва чекам дан када ћу лично упознати ову забавну птицу, кеу. Веома сам вам захвалан не само за овај чланак већ и за многе друге објављене интересантне чланке који јачају веру.

Р. Р., Немачка

Убрзо након што ме је муж напустио, примила сам Пробудите се! од 8. фебруара 2002. Заиста ми је било тешко да узмем часопис с насловном страном о дану венчања. Размишљала сам: ’Зашто мој муж и ја не можемо бити срећни као овај пар с насловне стране?‘ Међутим, када сам у том истом часопису прочитала чланак о кеи, наглас сам се смејала. Нисам знала да постоји тако оштроумна птица! Моје срце се окрепило. Осећала сам се као да ме је Јехова охрабрио, говорећи: „Радуј се животу!“ Пуно вам хвала.

М. Ј., Јапан