Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Наставници Већ четири године радим као наставница у основној школи и са задовољством сам прочитала серију чланака „Наставници — шта бисмо без њих?“ (8. март 2002). Један узнемиравајући тренд који сам приметила јесте да деца нису свесна разлике између исправног и погрешног. Још један изазов за наставнике је када деца потпуно схвате своја права пре него што постану свесна својих одговорности. Ипак, наставни рад је професија која доноси пуно задовољства, нарочито када су ученици заинтересовани за учење и када напредују.

Ј. К., Сједињене Државе

Хвала вам за ове чланке. Они су ми помогли да разумем колико се пуно наставници жртвују за нас, иако ми често не чинимо то исто за њих.

С. М., Италија

Имам осам година. Ваши чланци о наставницима су ми помогли да схватим да наставници воле ученике. Они воле да поучавају децу, чак и када је то тешко. Дао сам својој учитељици једно захвално писамце. Моја четворогодишња сестра и ја учимо како да поучавамо људе о Јехови — чак и ако је то понекад тешко — зато што волимо људе.

Т. М., Сједињене Државе

Четири године након што сам напустила наставнички посао, једна ученица ми је писала, изражавајући своју захвалност за тренутке када сам јој помагала. У писму је приложила врпцу за књигу, коју је ручно направила. Не можете ни замислити колико сам била срећна када сам добила то писмо!

А. Р., Словенија

Овај часопис сам дала директору и двема наставницама у школи у коју иду моја деца. После два дана отишла сам да чујем њихово мишљење. Тражили су још 20 часописа на шпанском и енглеском језику да би их поделили родитељима.

М. М., Сједињене Државе

Прошле године сам четири месеца радио као наставник у једној основној школи. Други наставници с којима сам радио рекли су да им је због недостатка родитељске захвалности тешко да раде као наставници. Зато сам био јако срећан што је у овој серији чланака изражено високо цењење према раду преданих наставника. Када се мој рад на одређено време завршио, примио сам пуно захвалних писама од својих ученика. Свако је једна драгоценост за мене!

С. И., Јапан

Летење балоном Пуно вам хвала за диван чланак „На крилима ветра“ (8. март 2002). Одавно имам искрену, премда неиспуњену жељу да путујем балоном. Међутим, ваш чланак је за мене био нека врста надокнаде, јер сам се заиста осећала као да сам отишла на путовање! Стварно сам могла да „осетим“ како се корпа подиже и њише тамо-амо. Мора да свет изгледа јако мали с те висине, па ипак су и он и људи важни Јехови.

З. А., Немачка

Осећање кривице Заиста ми је био потребан чланак „Гледиште Библије: Осећање кривице — да ли је увек непожељно?“ (8. март 2002). Због својих превеликих очекивања, било ми је тешко да контролишем осећања када сам сарађивала са својом партнерком у пуновременом јеванђелизирању. Али, овај чланак је истакао да стално наметање осећања кривице другима, ако не поступе увек онако како ми мислимо да треба, представља недостатак љубави и да има контраефекат. Срећна сам јер сам успела да исправим своје гледиште. Молим вас да нас и даље поучавате Јеховиним гледиштима.

К. К., Јапан