Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Материнство Хвала вам за серију уводних чланака „Материнство — да ли је за то потребна супержена?“ (8. април 2002). Данас многи мисле да мајке домаћице нису заузете као мајке које су запослене. Ваш чланак је помогао читаоцима да схвате да су све мајке запослене мајке!

Т. М., Сједињене Државе

Прва ствар која ми је запела за око била је слика супержене на 2. страни. Истог трена сам желела да прочитам чланак. Као мајка двоје мале деце, могу да кажем да је свакодневна рутина једне мајке реално описана у овим чланцима.

К. Л., Немачка

Имам 12 година, и када сам добила овај часопис, одмах сам га прочитала. Сада схватам колико тога моја мама чини за тату и мене. Захвална сам јој и сада јој више помажем!

А. Л., Сједињене Државе

Пре две године сам добила сина. До тада сам била пуновремени јеванђелизатор и имала сам посао са скраћеним радним временом. Због тога што сам чезнула за претходним начином живота, осећала сам се безвредно у улози мајке. Значило ми је охрабрење, и баш сам то добила док сам читала ове чланке.

С. Т., Италија

Ваш савет да нађемо време за опуштање истиче нешто што сам тек сада почела да схватам. То сам почела да радим пре него што сам прочитала ове чланке, али сам се због тога осећала кривом. Хвала вам што сте ми помогли да схватим да не треба да осећам кривицу докле год постоји равнотежа.

С. К., Сједињене Државе

Неке мајке осећају да им се не исказује довољно поштовања за њихов напоран рад. Ови чланци су им указали заслужено поштовање. Као мајка четворо деце, знам колико је тешко постићи равнотежу између куће и посла. Чињеница да је Јехова употребио Соломона да запише мисли о вредним мајкама теши ме и мотивише да дам најбоље.

Е. Ш., Немачка

Као мајка трогодишње девојчице, борим се са осећањима кривице јер сам стално уморна. Ови чланци су ми помогли да увидим да се тако не осећам само ја, и дали су неке веома добре предлоге о томе шта могу да урадим како бих побољшала своју ситуацију.

К. Џ., Сједињене Државе

На насловној страни овог часописа је једна мајка с дететом у наручју. Изгледа да дете једе виршлу. Моја жена и ја смо управо завршили похађање часова о кардиопулмоналној реанимацији беба/деце. Инструкторка нам је рекла да су виршле водећи узрок гушења код беба и деце. Она је била против тога да деци дајемо да једу виршле.

Г. Е., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Слажемо се с тим да виршле могу да проузрокују гушење код беба и мале деце. Заправо, дете с насловне стране у наручју своје мајке држи шаргарепу.

Споразумевање међу животињама Пуно вам хвала за чланак „Језик дивљине — тајне споразумевања међу животињама“ (8. април 2002). Насмејао ме је чудан начин на који гну збуњује свог непријатеља. С друге стране, коментар Џојс Пол који говори о посматрању једне женке слона која „жали“ за својом мртворођеном бебом довео ме је до суза. Овакви живописни, допадљиви чланци подстичу на размишљање и помажу нам да схватимо да „језик дивљине“ „слави свог творца, Јехову Бога“. И даље пишите овакве чланке!

А. Г., Пољска