Пређи на садржај

Пређи на садржај

Њено решење за прљаву музику

Њено решење за прљаву музику

Њено решење за прљаву музику

„Радим у једној компанији за производњу играчака. То је прилично рутински посао, тако да је радницима дозвољено да слушају музику. Једна од мојих колегиница, која ради у одељку одмах до мог, воли да слуша музику с неморалним текстом. Друге две колегинице у мом одељењу такође воле такву музику. Међутим, слушање такве музике осам сати дневно за мене је било искушење.

„Размислила сам о предностима због којих би вредело задржати овај посао. Једна предност је била та што ми је шефовица увек давала слободне дане како бих присуствовала обласним конгресима и посебним састанцима за Јеховине сведоке који су у пуновременој служби. Такође не путујем дуго до посла, а и после рада имам времена за службу.

„Пришла сам својим колегиницама и љубазно их замолила да промене музику или да утишају тон. Реаговале су тако што су се жалиле шефовици. Она ме је позвала у канцеларију. Рекла је: ’Шерон, не можеш ову компанију да обратиш у своју религију. Наши радници могу да слушају шта год желе.‘

„Онда сам питала да ли могу да донесем свој касетофон и слушалице. Она се сложила. Донела сам аудио-касете Мелодије Краљевства. На овај начин сам заштићена од слушања неморалне музике. Такође, слушање ових касета ми помаже да останем духовно јака“ (Испричала Шерон Квон).