Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Обожавање Пре него што сам постао Јеховин сведок, нисам могао да објасним како доживљавам Бога. Серија уводних чланака „Могу ли да обожавам Бога на свој начин?“ (22. април 2002) тачно објашњава зашто сам осећао потребу да почнем да проучавам Библију. Планирам да свима у фамилији пошаљем по примерак овог издања.

Б. Р., Сједињене Државе

Животна прича Плакала сам и од радости и од туге док сам читала животну причу „Упркос кушњама моја нада је остала јасна“ (22. април 2002). Храброст коју је брат Ханак имао са 20 година подсетила ме је да се можемо ослонити на Јехову да ће нам дати одлучност да живимо у складу с његовим праведним мерилима, чак и ако смо млади. Хвала вам што и даље објављујете овако дивне чланке који свима нама дају охрабрење које нам је потребно током ових критичних времена у којима живимо.

К. Г., Сједињене Државе

Млади питају Имам 11 година и желим да вам захвалим за чланак „Млади питају... Шта ако наиђем на неког из школе?“ (22. фебруар 2002). Суочавам се са истом ситуацијом коју су млади описали у овом чланку. Након што сам га прочитао, схватио сам да немам разлога да се стидим драгоцене и хитне поруке коју преносимо људима. Пуно вам хвала за те мисли.

Д. Д. С., Италија

Имам 10 година. Хвала вам за овај чланак. Ишао сам у службу на терену дан након што сам га прочитао и био сам опуштенији, јер сам применио савет из часописа.

Д. Д. К., Италија

Чланак „Млади питају... Зашто ми је тако тешко да живим с цимером?“ (22. април 2002) написан је баш за мене! Служим као пуновремени јеванђелизатор и већ шест месеци живим с цимерком. Као што се каже у чланку, живети с неким ко је другачије одрастао може бити интересантно, али и стресно. Уз помоћ родитеља, старешина и Јехове, полако сам променила своје гледиште. Сада имам жељу да се са својом цимерком преселим у скупштину где је већа потреба. За мене је овај чланак био као поклон од Јехове!

И. Ш., Јапан

Чланак „Млади питају... Како да проповедам својим школским друговима?“ (22. март 2002) за мене је имао посебан значај. Сећам се да сам о својој вери, мало нерадо, причао неким друговима из школе, а посебно једном другу који је показао поштовање према мојим веровањима. Изгубили смо контакт до пре неколико година када сам сазнао да проучава Библију с Јеховиним сведоцима. Сада смо обојица скупштинске старешине и одлични смо пријатељи. Као што је било речено у чланку, говорење другима о Јехови увек доноси добре резултате.

Ж. Р. М., Бразил

Поучни за све узрасте Заиста уживам у читању ваших часописа, јер су занимљиви не само за мене већ и за моју децу. Многе новине и часописи кваре наше младе. Међутим, ви их подстичете да се поправљају. Хвала за поуку коју нам пружате.

Г. М., Русија