Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Ропство Тешко могу да пронађем праве речи којима бих изразио своју захвалност за серију уводних чланака „Свакој врсти ропства долази крај!“ (22. јун 2002). Ови чланци су ми помогли да схватим да људи могу постати робови многих ствари, као што су дрогирање, пушење и лагање. Ја сам био роб коцкања. У дубини душе сам знао да је то погрешно, али ми је било тешко да контролишем те пориве. Рикардово искуство ме је расплакало. Оно ми је помогло да увидим да се особа може успешно ослободити и те врсте ропства ако се упорно труди. Хвала вам што објављујете овакве утешне чланке који говоре о ситуацијама из стварног живота.

М. В., Сједињене Државе

Тројство Желим да захвалим за чланак „Толерантна кнежевина у нетолерантном времену“ (22. јун 2002). Са усхићењем сам читала о Сигисмунду који је бранио антитринитарце у њиховим дебатама и о томе како је Унитаристичка црква законски призната. Одушевио ме је начин на који је Ференц Давид уверљиво побијао Тројство. То ме је подсетило на одважност апостола Павла. Обично ме не интересују чланци с пуно историје, али настојим да проширим и развијем апетит за све што нам „верни и разборити роб“ пружа преко часописа (Матеј 24:45-47). Ово је био добро написан и добро истражен чланак. Заиста сам уживала у читању.

М. К., Сједињене Државе

Прочитала сам ваш занимљив чланак у коме је било речи о побијању доктрине о Тројству. Тренутно дискутујемо о тој теми у нашој цркви. Одавно сматрам да је доктрина о Тројству погрешна и желела бих да наручим 15 примерака овог часописа да бих их поделила.

А. О., Немачка

Трава Хвала вам за чланак „Трава — није само нешто што се зелени под вашим ногама“ (8. јун 2002). Овај чланак ми је помогао да продубим цењење у погледу тога да посредством траве Јехова Бог подржава целокупан живот на планети. Она је, како је рекао један ботаничар, „као једна брана која штити човечанство од глади“. Јехова је Велики Уметник, и овај чланак ми је помогао да запазим Јеховине особине љубави, мудрости, правде и моћи, које су видљиве у породици трава.

К. О., Јапан

Од младих Имам девет година и идем у четврти разред. Желим да захвалим за дивне чланке које објављујете у вашим часописима. Једна серија чланака која ми је посебно користила имала је наслов „Популарна славља — постоје ли скривене опасности?“ (8. октобар 2001). Након што сам дала овај часопис наставници енглеског, она је на часу употребила материјал из поднаслова „Религиозно ривалство“. Она је изузетно ценила тачност ових чланака. Хвала вам за све што пишете с циљем да нас охрабрите и заштитите.

Н. Р., Италија

Захвалност Заиста ценим начин на који пишете чланке из одређених области, као што су они о животињама. У мојој породици сам само ја Јеховин сведок и нико од њих нема жељу да чита било шта од наше литературе што је религиозног карактера. Али ови чланци су врло интересантни за читање и описују нашег Створитеља из угла који је прихватљив за оне који нису Сведоци. Хвала вам за одличан посао који обављате и за дивне часописе које објављујете.

Т. К., Сједињене Државе