Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Полиција Желим да вам захвалим за серију уводних чланака „Зашто нам је потребна полиција?“ (8. јул 2002). Пре три године мој отац је погинуо у једној саобраћајној несрећи. Мојој породици су ову вест саопштила два полицајца, изјавила саучешће и понудила помоћ. Један од њих је чак загрлио мајку док је плакала. Сигурна сам да полицајцима уопште није лако да обављају овакве задатке, али шта бисмо ми без њих?

Д. Е., Сједињене Државе

Серија уводних чланака о полицији навела ме је да поставим следеће питање: Да ли би било прикладно да један Јеховин сведок изабере ово занимање? Претпостављам да би у случају да дође до неког сукоба, морао да потегне пиштољ и употреби га, и евентуално убије некога.

Џ. С., Аустралија

„Пробудите се! одговара: Наша серија уводних чланака једноставно изражава цењење за неке корисне послове које полиција обавља како би одржавала ред и пружила друге неопходне услуге. Већина Јеховиних сведока избегава занимање које би захтевало ношење оружја, будући да они не желе да сносе кривицу за крв тиме што би некоме одузели живот (Излазак 20:13; Матеј 26:51, 52). Међутим, треба споменути и то да многе особе раде у криминалистичким службама где не морају да носе никакво оружје, а у неким земљама већина полицајаца не носи пиштоље.

Управо сам прочитао чланке о томе да нам је потребна полиција. Одлично су написани и пуни су разумевања за тежак посао који полицајци обављају док покушавају да одрже извесну меру реда у овом хаотичном свету. Моја супруга и ја смо 1970-их били у путујућој служби и док смо служили у једној скупштини у сиромашном делу града, становали смо у сутерену старе Дворане Краљевства. Била је врућина, па смо одшкринули прозор због проветравања. У два сата ујутру, супруга ме је пробудила јер су два мушкарца стајала испред прозора. Обратио сам пажњу на њихов разговор. Један је рекао да је прозор обично био затворен. Други је рекао да вероватно има некога унутра, јер је на паркингу стајао ауто. То су били полицајци и очигледно су били у редовној провери безбедности Дворане Краљевства. После тога смо спавали још безбрижније!

П. С., Сједињене Државе

Чланци о полицији су правовремени — нарочито после терористичких напада на Светски трговински центар и Пентагон у Сједињеним Државама. Са оптимизмом развијамо све веће цењење према полицији, ватрогасној служби и другим јавним службама које имају одговорност да заштите грађане и имовину не само од терориста већ и од криминала уопште.

Х. Б., Сједињене Државе

Цимери Већ дуго очекујем неки чланак о цимерима. Када сам прочитала чланак „Млади питају... Како могу наћи доброг цимера?“ (22. мај 2002) изненадила сам се када сам сазнала да је нормално то што постоје и особе које не желе нужно да постану најбољи пријатељи са својим цимером, нити да иду свуда с њим. Истовремено, цимер је од велике помоћи што се тиче трошкова, као и кућних послова. Хвала вам што сте ме поучили уравнотеженом гледишту.

Ш. М., Јапан

За две седмице ћу почети да делим стан с једном Сведокињом у Дрездену. Морам да кажем да су савети из чланака о цимерима који су изашли у издањима од 22. априла, 22. маја и 22. јуна 2002. савршени и да су дошли у право време. Наставите тако!

Р. П., Немачка