Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Коцкање Управо сам прочитала серију чланака „Коцкање — безазлена забава?“ (22. јул 2002). Захваљујем Јехови што вас користи како би нам дао ове правовремене информације. Када сам прочитала какве симптоме имају они чији је проблем коцкање, нисам могла да верујем. Изгледало је као да сте описали мог супруга! Нажалост, ова грешна навика је водила до других озбиљних грехова. Коцкање је права пошаст. Искрено се надам да ће сви имати на уму да то није безазлена забава.

М. Г., Сједињене Државе

Лептири Имам десет година и с радошћу сам прочитала чланак „Убирање плода с крилима“ (22. јул 2002). Прошле године смо у нашој школи имали један пројекат с лептирима. Свако дете је добило по једну гусеницу да о њој брине. Свакодневно смо морали да је хранимо и да одржавамо њену кутију. Чак сам видела како гусеница четири пута одбацује кошуљицу. Када су биле у стадијуму лутке, вратили смо их у биолошку станицу. Онда смо следећег пролећа отишли да видимо лептире који су изашли из чаура. Молим вас да и даље пишете тако дивне чланке.

Б. П., Немачка

У близини моје куће где сам одрасла била је једна ливада и у нашем дворишту се могло видети много лептира. Увек сам се дивила њиховој лепоти. Сада када сам одрасла, ова крхка створења ми помажу да запазим Јеховине особине (Римљанима 1:20). Можете замислити моју радост када сам у Пробудите се! видела слике разнобојних лептира. Хвала вам на изванредно обављеном послу.

Д. Г., Словачка

Послепорођајна депресија Установила сам да се информације у чланку „Изборила сам се са послепорођајном депресијом“ (22. јул 2002) могу односити на било коју врсту депресије. Стално се борим с њом. Тако је охрабрујуће што знам да нисам једина и да ће депресија као и свака друга болест нестати под Божјим Краљевством.

К. Х., Сједињене Државе

Пре десет месеци, после мог порођаја, почела сам да болујем од послепорођајне психозе. Нисам уопште желела да бринем о беби. Медицинско лечење и подршка пуна љубави од моје породице и скупштине стварно су ми били од помоћи. Надам се да ће овај чланак помоћи другим женама и њиховим породицама да разумеју ову болест. Планирам да дам један примерак свом доктору.

С. З., Јужна Африка

Након што сам родила друго дете, пала сам у тешку депресију. Пријатељи и породица су ме убедили да затражим медицинску помоћ. Захвална сам што Јеховина организација обезбеђује храну у право време преко публикација као што је Пробудите се!

К. О., Сједињене Државе

Коса Желела бих да изразим срдачну захвалност за чланак „Да ли сте забринути због своје косе?“ (8. август 2002). Имам 36 година и већ неко време сам забринута због тога што ми коса помало опада и проређује се. Чланак ми је помогао да схватим да је природно да сваког дана опадне известан број длака. Сада сам много спокојнија. Немојте престати да објављујете овакве чланке!

В. Г., Словачка

Добила сам овај чланак у право време. Била сам под огромним стресом јер је почела да ми опада коса. Овај чланак ме је умирио, а нарочито изјава да „други обично нису толико заинтересовани за вашу косу колико и ви“. Он ми је такође помогао да схватим да чак и некоме ко нема проблем с косом сваког дана опадне око 70 до 100 длака!

И. Л., Сједињене Државе