Пређи на садржај

Пређи на садржај

Најважнији састанак у години

Најважнији састанак у години

Најважнији састанак у години

Замислите да болујете од неке смртоносне болести. Излечење је могуће путем операције, али она је толико скупа да је не можете платити. Сада претпоставите да се појављује један добротвор који нуди да плати ту операцију. Зар не бисте били захвални за дар којим вам је спасао живот?

Библија показује да су први људи, Адам и Ева, пренели грех и смрт на све своје потомке. Онда је, у извесном смислу, свако од нас рођен с неком смртоносном болешћу — и нико од нас не може да плати лечење (Псалам 49:8-10). Па ипак, Јехова Бог је дао свог Сина, Исуса Христа, каооткупнину да би покрио цену наших греха. Захваљујући том дару који спасава животе, имамо могућност да заувек живимо у рају (Римљанима 6:23).

У среду 16. априла, након заласка сунца, Јеховини сведоци ће обележити Христову смрт. Прошле године је присуствовало више од 15 000 000 људи — од којих већина нису били Јеховини сведоци. Позвани сте да присуствујете овогодишњем Меморијалу Христове смрти. То је заиста најважнији састанак у години. Позивамо вас да код Јеховиних сведока у вашем месту проверите тачно време и место одржавања тог састанка.