Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Отпаци Много вам хвала за правовремену серију чланака „Отпаци — хоће ли нас затрпати?“ (22. август 2002). Када живите у високоиндустријализованој земљи, лако вас може захватити „расипнички менталитетом“. Ваш чланак ме је навео да застанем и размислим које све опасности то укључује. Одсада па надаље, добро ћу промислити пре него што било коју ствар бацим!

Џ. Б., Сједињене Државе

Заиста сам уживао у чланцима који говоре о проблему смећа. Дуго сам живео у једном већем стамбеном комплексу где је било неколико великих контејнера. Једном приликом сам шетао и приметио на врху пуног контејнера један сјајан, нови апарат за кување кафе. Претходно су ми два момчића рекла да су тамо нашли златан сат. Био сам запрепашћен тиме шта све можемо наћи у тим контејнерима. Сада на њима стоји натпис: „Не претурати по контејнерима.“

Б. К., Сједињене Државе

Естетска операција Хвала вам од свег срца за чланак „Млади питају... Да ли да извршим естетску операцију?“ (22. август 2002). Имам 14 година и у школи се неки ученици шале на рачун мог изгледа. Била сам убеђена да морам да га изменим. Овај чланак ми је помогао да испитам своје праве мотиве и да схватим колико сам у заблуди. Оно што је Јехови важно јесте наша унутрашња лепота.

К. Т., Француска

Када сам пре неколико месеци разговарала с једном колегиницом, дотакле смо се теме о естетској операцији. Она мисли да таква операција није на месту јер се тиме показује непоштовање према Створитељу. Тада нисам могла да пронађем ништа конкретно о томе у нашим публикацијама. Ипак, рекла сам јој која би се библијска начела овде могла применити, што сам касније и нашла у овом чланку. Када сам јој показала овај чланак, одушевила се.

М. Р., Сједињене Државе

Боја Након што сам прочитала чланак „Додајте један слој боје“ (22. август 2002), било ми је много лакше да се одлучим да обојим своју кућу. Нисам вам захвална само за чланак, већ и за то што сте ми помогли да уштедим новац!

Р. М., Сједињене Државе

Привлачност Имам 21 годину и мучи ме мисао да нисам привлачан. Како се осећам, најбоље је описао Тајлер у чланку „Млади питају... Шта могу да учиним да бих био привлачнији?“ (22. јули 2002). Практичан савет који се темељи на Библији управо је оно што ми је било потребно. Хвала вам за овај часопис и остале публикације које помажу младима који се у овом ужасном свету суочавају с толико много изазова. Преостаје ми само да тај савет применим у животу.

П. Л., Замбија

Молитва Срдачно захваљујем за чланак „Гледиште Библије: Молитве које Бог чује“ (8. септембар 2002). Тог дана када сам га читала, иначе сам била дубоко потресена. Заиста су ме охрабриле речи из Исаије 41:10. Колико сам срећна што Јехова не јача само мене већ и друге, и што чује све наше молитве, чак и наше мисли! Већ 20 година живим у религиозно раздељеном дому. То уопште није лако, јер 30 година болујем од једне хроничне болести. Пуно вам хвала за ове прекрасне часописе. Они ме снажно подстичу да идем даље.

Д. Г., Немачка