Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Млади питају Хвала вам за чланак „Млади питају... Зашто ме тата (или мама) не воли?“ (22. септембар 2002). Имам 16 година и оца нисам видела од своје 4. године. Овај чланак је тачно описао како се осећам. Истина је да ништа не може проузроковати дубљу емоционалну рану од родитељског одбацивања. Захваљујем вам на овој духовној храни у право време.

Џ. Џ., Сједињене Државе

Моји родитељи су одлучили да се разведу након што су 13 година били раздвојени. Нисам разумела зашто ме је то толико погодило јер сам мислила да сам ту трауму одавно пребродила. То што сада разумем зашто толико тугујем, помаже ми да будем специфичнија у својим молитвама и да и ово бреме ставим на Јехову.

М. Д., Италија

Мој отац је напустио породицу када сам имала шест година. Отада је слабо контактирао са мном. Годинама се борим са осећањем кривице. Због тога ми је увек тешко да кажем другима шта осећам. Искуства која сте навели у чланку дубоко су ме дирнула и помогла ми да увидим да нисам једина која пролази кроз тако нешто. Молим вас да увек имате на уму да читаоци имају користи од ових чланака и да су вам веома захвални!

А. Х., Енглеска

Имам 16 година и моји родитељи су се управо развели. Мој млађи брат, старија сестра и ја смо били скрхани. Овај чланак је заиста невероватан. Чим сам почела да га читам, бризнула сам у плач. У њему је описано све што сам осећала дубоко у себи. Изабрали сте тако нежне и лепе речи. Што сам више одмицала у читању, то сам више била ганута. Много пута сам се питала да ли сам заиста вредна очеве љубави. Зато сам нашла тако велику утеху у овом чланку. Најлепши осећај је када знам да ће ме, чак и ако ме мој отац не воли, Јехова увек волети. Не морам да бринем да ће он изненада променити своје мишљење и окренути ми леђа.

О. М., Сједињене Државе

Одрасли смо са оцем алкохоличарем и мајка је због тога пуно патила. Нама деци се није много посвећивала пажња. Мислила сам да ништа не вредим и да је боље да умрем. Молила сам се за помоћ. Када је изашао овај чланак, била сам тако захвална. Утешена сам изјавом да чак и они који су у оваквој ситуацији могу имати срећан и успешан живот ако примењују библијска начела. Схватила сам да и ја могу бити срећна!

А. И., Јапан

Ванила Помало сам забринута због чланка „Ванила — зачин с дугом историјом (22. септембар 2002). Пре неколико година, прочитала сам чланак о отровној ванили из Мексика. Многи је купују а да не знају да може бити отровна.

П. Д., Сједињене Државе

„Пробудите се“ одговара: Једна врста ваниле која се производи у Мексику — као и у другим земљама — садржи екстракт семења тонке, који има велику концентрацију кумарина. Ову хемијску супстанцу је забранила Управа за храну и лекове САД због њеног могућег токсичног дејства. Пошто кумарин није могуће открити голим оком или чулом мириса, купци се саветују да купују ванилу само из поузданих извора. Поред тога, пошто је чист екстракт ваниле скуп због високих трошкова његове производње, „повољну понуду“ која је „сувише лепа да би била истинита“ треба примити са одређеном дозом резерве.