Пређи на садржај

Пређи на садржај

Милиони ће бити тамо — да ли ћете и ви доћи?

Милиони ће бити тамо — да ли ћете и ви доћи?

Милиони ће бити тамо — да ли ћете и ви доћи?

◼ ГДЕ ТО? На један од Обласних конгреса „Дај славу Богу“, који ће се одржати на стотинама места широм света. Тај тродневни програм који организују Јеховини сведоци обликован је тако да се особама које воле Бога помогне да воде такав начин живота који ће Створитељу донети част коју он и заслужује.

Први дан конгреса биће усредсређен на тему „Достојан си, Јехова... да примиш славу“ (Откривење 4:11). „Стварство објављује Божју славу“ наслов је предавања које ће нам помоћи да разумемо како се Јеховине особине ’јасно виде‘, то јест „запажају по ономе што је начињено“ (Римљанима 1:20). Охрабрујуће кључно предавање „Пророчанске визије славе нас подстичу!“, потаћи ће све присутне да чврсто задрже на уму значајне догађаје који су проречени у Божјој Речи за наше време. „Амосово пророчанство — порука за наше време“ наслов је троделног симпозијума у ком ће бити наглашено колико су упозорења овог древног пророка примерена нашем времену. Након што чујемо говор „’Добра земља‘ — предслика Раја“, боље ћемо разумети како је изгледало подручје које је Јехова дао свом древном народу.

Мото другог дана конгреса је „Казујте по народима славу његову“, на темељу Псалма 96:3. Међу најистакнутијим тачкама биће симпозијум под насловом „Одражавајмо као огледала Јеховину славу“. У овом троделном симпозијуму биће показано како можемо још боље извршавати нашу службу. Након говора „Омрзнути без разлога“ уследиће говор за предање и крштење — што је једна од посебних одлика свих конгреса Јеховиних сведока. У послеподневном говору „Чувајмо се ’гласа странаца‘“, добићемо правовремени савет што се тиче „лажних учитеља“ који покушавају да заведу Божји народ „обмањивим речима“ (2. Петрова 2:1, 3). Наслов закључног говора за тај дан биће „Наша деца — драгоцено наслеђе“. Биће то лепи тренуци и за родитеље и за децу.

Завршног дана конгреса осматраће се тема „Све чините на Божју славу“ (1. Коринћанима 10:31). У говору „Како млади хвале Јехову“, биће пуно интервјуа. У преподневном делу програма биће и 45-минутна драма под насловом „Храбро сведочити упркос противљењу“. Пошто се у медијима непрестано говори о религији, јавно предавање ће се позабавити питањем: „Ко данас даје славу Богу?“ На крају конгреса ћемо чути подстицајан говор „’Наставите да доносите много плода‘ Јехови на славу“.

То су само неки од охрабрујућих говора који ће бити изнесени на Обласном конгресу Јеховиних сведока „Дај славу Богу“. Сигурни смо да бисте волели да присуствујете програму током сва три дана. Да бисте сазнали која вам је локација најближа, ступите у везу с Јеховиним сведоцима из локалне Дворане Краљевства или пишите издавачима овог часописа.