Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Тероризам Имам 15 година и желим да захвалим за серију чланака у издању од 22. октобра 2002, „Молитве за мир — могу ли зауставити тероризам?“ Од напада на Светски трговински центар 11. септембра 2001, још увек сам у шоку. Све ми делује као неки лош сан. Једва чекам дан када ће нас Исус, Кнез мира, заштитити. То је нешто што нас стварно може утешити.

А. М., Сједињене Државе

Цепелини Чланак „Цепелини — спектакуларни дивови неба“, у издању од 22. октобра 2002. веома ми је привукао пажњу, јер ме је вратио у детињство. Ишао сам у школу на источној обали Енглеске. Једног дана када сам имао десет година, погледао сам кроз прозор и видео како се један од тих великих ваздухоплова полако креће преко неба. Цео разред је истрчао на школско двориште да би видео тај спектакл. То никада нећу заборавити, и ваш чланак ме је подсетио на тај догађај.

Р. Р., Енглеска

Мој отац је био пилот једног од највећих икада изграђених меких ваздухоплова. И ја сам лично двапут летео у балону меке конструкције и увек сам био заинтересован за историју дирижабла. Било ми је драго када сам видео да сте исправно дефинисали речи „цепелин“ и „дирижабл“, јер се ти термини често погрешно користе.

Р. П., Сједињене Државе

Пингвини Мој муж није дозвољавао нашим синовима да проучавају Библију. Због тога они нису заинтересовани за њу. Али захваљујући вашим поучним чланцима, ипак могу да им пружам духовну поуку. Изабрала сам чланке који не спомињу директно Библију или Бога а који би могли да им буду занимљиви. На пример, фотокопирала сам чланак „Ево стиже парада малих плавих пингвина“ (22. октобар 2002) и ставила га у малу фасциклу за њих коју сам назвала Чуда природе. Молим се Јехови да награди моје напоре да пренесем истину својим најмилијима.

Џ. Г., Француска

Мобилни телефони Пуно ми је помогао чланак „Млади питају... Да ли ми је потребан мобилни телефон?“ (22. октобар 2002). Пре него што сам га прочитао, нисам могао да заспим док не одговорим на поруке. Али ви сте ми помогли да видим предности и мане тог апарата.

К. А., Филипини

Већина младих у мојој школи има мобилни телефон, тако да сам размишљао о томе да га и ја набавим. Након што сам прочитао овај чланак, дефинитивно ћу прорачунати трошак и размислити да ли бих га стварно мудро користио. Имам осећај као да је Јехова послао овај чланак за мене.

М. Ф., Јапан

Користила сам свој телефон да бих размењивала електронску пошту с једним момком. Разговарали смо о личним проблемима и била сам срећна што сам имала коме да се поверим. Након неког времена, престао је да ми пише и то ме је наљутило. Међутим, овај чланак ми је помогао да увидим да размењивање електронске поште може бити један облик забављања. Мислим да је и тај момак дошао до истог закључка. Сада адресу на коју примам Е-пошту дајем само онима који треба да је знају.

Ј. М., Јапан

Депресивни тинејџери Имам 17 година и стварно ми се свиђају ваши часописи. Једном када сам био у болници, видео сам гомилу часописа Пробудите се! на једној полици у ходнику. Сазнао сам да Свемоћни Бог има име — Јехова. Нарочито сам уживао у серији чланака на тему „Пружити помоћ депресивним тинејџерима“ (8. септембар 2001). Добро је што сам их прочитао — помогли су ми да изађем на крај са својим проблемима, јер сам тада био у депресији. Хвала вам на тим дивним и информативним часописима. Захвалан сам што постоје људи као што сте ви.

Г. З., Русија