Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Пружање хуманитарне помоћи У неколико речи желим да вам кажем колико сам уживала у чланку „Љубав на делу — маратонско пружање хуманитарне помоћи“ (22. новембар 2002). Када се у јуну 2002. догодила поплава у Хјустону у Тексасу, мој брат је био у болници, у коми због проблема са срцем. Његова кућа је била скоро потпуно уништена. Али наша хришћанска браћа су почела да поправљају његову кућу још док је он био у коми — скидали су влажне тапете и преградне зидове и дезинфиковали кућу. Захваљујући њиховој помоћи, могла сам да останем уз брата у болници. Он је на крају изашао из коме. Љубав и захвалност коју осећам према Јехови и његовој дивној организацији не могу се изразити у једном кратком писму.

П. Х., Сједињене Државе

Подстакнута сам да изразим захвалност за дивну предност што сам део братства које показује толико бриге и љубави. Било је узбудљиво видети како су волонтери жртвовали своје време и средства да би помогли онима који су били погођени поплавом. То је стварно био одраз хришћанске љубави.

А. М., Нови Зеланд

Религиозна слобода Једна особа ми је дала Пробудите се! од 22. јуна 2002, у којем је био чланак „Толерантна кнежевина у нетолерантном времену“. Пошто је знала да сам унитарац, сматрала је да ће ме то занимати. Била је у праву. Био сам на колеџу у Сједињеним Државама и лично сам упознао др Ерла Морса Вилбера (цитираног у чланку). Такође сам био на многим предавањима о историји унитараца. Али не бих прихватио изазов да напишем тако опширан чланак као што сте то ви урадили!

М. М., Чешка

Опасност од гушења Изненадила сам се када сам у рубрици „Од наших читалаца“ у издању од 22. новембра 2002. прочитала одговор читаоцу који је писао о томе да су виршле опасне, јер се деца могу од њих угушити. Шаргарепе су такође опасне за бебе!

А. Р., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Захваљујемо читатељки на њеном запажању. Један билтен о заштити деце каже: „Премда се деца угуше углавном од залогаја јабуке, комадића сирове шаргарепе, кекса и кокица, највише смртних случајева се десило услед гушења виршлама, орасима, бомбонама и грожђем.“ Поред тога, доктори упозоравају да комадићи шаргарепе могу бити веома опасни за бебе млађе од годину дана.

Штампање Библије Хвала вам за чланак „Уточиште за штампаре Библије“ (8. септембар 2002). Данас је тако лако имати Библију на сопственом језику да можемо заборавити жртве које су људи некада чинили да би то било могуће. Читање овог чланка ми је помогло да још више ценим нашег небеског Оца пуног љубави и то што се побринуо да Библија буде доступна свим искреним људима.

Е. С., Бразил

Послепорођајна депресија Једноставно сам морала да вам пишем поводом чланка „Изборила сам се са послепорођајном депресијом“ (22. јул 2002). И ја сам се чудно осећала након порођаја, исто као што је описано у вашем чланку. Било ме је срамота да разговарам с другима о томе. Такође сам страховала да ме муж неће разумети. Зато сам кришом патила, чак не знајући шта то није у реду са мном. Колико сам само захвална Јехови и вама за ову помоћ! Иако ћу можда и даље понекад патити од депресије, биће ми лакше да је поднесем.

Ф. Л., Белорусија

[Извор слике на 30. страни]

Фотографија: Houston Chronicle