Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Безбедно летети? Имам 10 година и живим у Калифорнији (САД). Желим да вам захвалим за Пробудите се! чија је тема била „Да ли је још увек безбедно летети?“ (8. децембар 2002). Четрдесет седам особа из моје школе треба да путује авионом од Сан Дијега до Сакрамента. Бојала сам се да би авион могао пасти или бити отет. Али овај чланак ме је умирио, а оно што сам сазнала о сигурносним мерама ојачало је моје поверење. Покушаћу да овај часопис дам свим мојим школским друговима који се боје летења или се осећају несигурно.

В. М., Сједињене Државе

Смртоносна мисија Дирнуло ме је искуство Тошиакија Ниве које се налази у чланку „Од смртоносне мисије до тежње за миром“ (8. децембар 2002). Рођена сам на Филипинима неколико година након Другог светског рата. Моја породица ми је често причала о бруталности војника у рату. Као дете, често сам се питала: „Како су могли да раде такве ствари?“ Искуство брата Ниве ми је помогло да боље схватим одговор на то питање. Хвала вам што објављујете чланке као што је овај. Такав преображај у нечијем животу је још један доказ Јеховине величанствене моћи.

А. К., Сједињене Државе

Матичне ћелије Читам Пробудите се! већ 20 година и, захваљујући његовим чланцима, стекла сам опште знање о многим темама. Раније, када би људи почели да причају о клонирању и матичним ћелијама, нисам могла да разумем како нека ткива могу да се репродукују изван људског тела. Захваљујући серији чланака „Матичне ћелије — да ли је наука отишла предалеко?“ (22. новембар 2002), сада разумем како је то могуће и зашто та тема изазива полемике.

Ф. М., Италија

Док сам читала те чланке, видела сам колико су застрашујуће методе које људи користе да би лечили озбиљне болести. Хвала вам пуно за труд који сте уложили да истражите ову тему, напишете чланке и разјасните нам чињенице о томе. Сада се још више радујем дану када ће Бог излечити све наше болести.

Т. Ф., Филипини

Љубав на делу Веома ме је импресионирао чланак „Љубав на делу — маратонско пружање хуманитарне помоћи“ (22. новембар 2002)! Оно што су волонтери постигли у Хјустону за тих неколико месеци моћан је доказ да је права љубав на делу међу Божјим народом и да наш Створитељ обилно благосиља напоре својих слугу.

Ц. Т., Немачка

Док сам читала овај чланак, нисам могла да задржим сузе. Када се река Елба излила, евакуисане су 44 особе из наше скупштине. Мог супруга и мене је љубазно примила једна породица из скупштине, а наша два одрасла сина прихватила је друга породица. После те несреће, у скупштини се осећа још већа блискост. Као породица, ми заиста ценимо хуманитарну помоћ током несрећа као што је она у Хјустону.

С. Р., Немачка

Ватра Са занимањем сам читао чланак „Два лица ватре“ (22. септембар 2002). Међутим, не слажем се с текстом који стоји уз слику на 25. страни: „Уплашени јелени избегавају пожар прелазећи долину реке Битерут, у Монтани.“ Ја имам ту слику увеличану и јелени на њој уопште не изгледају уплашено. Ватрогасци често на крајевима подручја захваћеног пожаром виде јелене и лосове који лижу минерале или се ваљају у пепелу. Чак и у великим пожарима ове животиње знају шта да раде. Изгледа као да се не узбуђују много због тога.

Б. Д., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Захваљујемо вам на примедби. Наравно, ако животиње нешто осећају у таквим ситуацијама, нико не може са сигурношћу да тврди шта то осећају.