Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Електронске игре Имам 13 година. Када сам видео часопис са уводним чланцима „Електронске игре — Да ли имају своју мрачну страну?“ знао сам да је баш то оно што ми је потребно! (22. децембар 2002). На 7. страни описана је игра од које сам неко време био зависан. Желим да вам захвалим што сте објавили те чланке јер су ми помогли да се променим и да још више волим Јехову.

Џ. Л., Сједињене Државе

Имам скоро 15 година. Недавно смо у школи добили задатак да по слободном избору напишемо реферат о некој актуелној теми. Овај Пробудите се! дошао је у право време. Целом разреду се веома допао мој реферат. Поред тога, добила сам и добру оцену! Молим вас, наставите да пишете овакве чланке.

Ј. А., Немачка

Одувек сам желела да вам захвалим за информације које објављујете у вашим часописима, али када сам прочитала чланке о електронским играма, одлучила сам да одмах напишем ово писмо. Мајка сам двоје деце, девојчице од 11 година и дечака од 3 године. Те информације су стигле баш у право време. Такве публикације ми помажу да јасно видим љубав и заштиту коју нам наш Створитељ пружа.

О. В., Сједињене Државе

Аброљос Имам 13 година. Уживала сам читајући чланак „Аброљос — Отворите очи“ (22. децембар 2002). Одувек су ме занимале необичне птице, а посебно ме интересује оно што се дешава на дну океана и на острвима. Надам се да ћете наставити да објављујете овакве чланке.

В. Ј., Србија и Црна Гора

Била сам одушевљена док сам читала овај чланак. Написан је тако добро да сам могла да замислим китове како искачу из воде, разнобојне птице док лете изнад мора, и коралне гребене с различитим врстама риба које једу људима из руке. Испуњена сам дивљењем према Створитељу, и желела бих да видим тај прекрасни кутак света. У међувремену, користићу овај чланак када будем разговарала с људима који мисле да ће вечни живот на земљи бити досадан.

М. П., Пољска

Вера упркос кушњи Веома ми се допао чланак „Вера упркос кушњи у Словачкој“ (22. децембар 2002). Чим сам га прочитала, почела сам да пишем ово писмо. Баш као што је Јан Бали пребродио своје кушње, и ми треба да останемо верни. Најлепши део чланка било је његово сећање на сликовити опис раја из књиге Пут у Рај, објављене 1924. Тај део ми се допао зато што говори о новом свету. Имам девет година.

Е. К., Мађарска

Притисак вршњака Као породица, одавно смо желели да вам пишемо и захвалимо за дивне часописе. Одлучили смо да то урадимо након што смо прочитали чланак „Млади питају... Како да изађем на крај с притиском вршњака?“ (22. децембар 2002). Овај чланак нам је помогао да схватимо колико је млади Давид добро познавао Јехову и колико се уздао у њега. Давид је био успешан јер се није ослањао на своје мишљење нити на мишљење других људи. Заиста, ако је Јехова на нашој страни, зашто бисмо се бојали вршњака?

Ф. Х., Естонија

Читам Пробудите се! већ две године, и ниједан чланак ме није толико дирнуо и охрабрио као овај. Чинило ми се као да је написан баш за мене. Пуно вам хвала за правовремене информације.

Т. К., Сједињене Државе