Пређи на садржај

Пређи на садржај

Опис једне религиозне заједнице

Опис једне религиозне заједнице

Опис једне религиозне заједнице

У оквиру наставе географије у средњој школи, 15-годишњи Филип је добио задатак да прикупи информације о некој спортској, политичкој, културној или религиозној организацији у свом родном граду Сиднеју, у Аустралији, и да напише реферат о томе. Филип је изабрао да пише о локалној скупштини Јеховиних сведока, којој припадају он и његова породица. Требало је да ученици разговарају са 20 чланова организације коју изаберу да би могли, између осталог, да наведу „чиниоце који карактеришу ту организацију“.

Након што је сакупио одређене информације, Филип је написао: „[Локална] скупштина Јеховиних сведока је религиозна заједница чији се чланови састају првенствено ради поучавања на темељу Библије. На састанцима се читају, а затим и објашњавају одређени делови из Библије. Сврха састанака је и то да нас оспособи како да најбоље поучавамо друге о Библији. То чинимо тако што идемо од врата до врата да бисмо разговарали с људима у њиховим домовима, где се они најпријатније осећају. У том делу редовно учествују сви чланови скупштине у различитој мери, што зависи од њихових околности. Поред тога што лично проучавају Библију и поучавају друге о њој, они такође дистрибуишу информативне, актуелне часописе Кула стражара и Пробудите се! који садрже велики број занимљивих чланака о природи, историји, и о питањима од локалног и општег значаја. Такође се трудимо да пружимо утеху људима који су потресени због страшних злочина у свету као што је онај који се десио 11. септембра 2001. Осим тога, објављујемо корисне публикације које говоре о браку, породичном животу и о младима.“

Због добро урађеног задатка и због начина на који је изнео информације, Филип је за свој реферат добио највећу могућу оцену. Ако бисте желели да сазнате нешто више о делу које обављају Јеховини сведоци, разговарајте с њима када вас следећи пут посете или пишите на одговарајућу адресу наведену на 5. страни.

[Слика на 16. страни]

Филип

[Слика на 16. страни]

Италија

[Слика на 16. страни]

Аустралија

[Слика на 16. страни]

Бразил

[Слика на 16. страни]

Холандија