Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Врховни суд Хвала вам за серију уводних чланака „Врховни суд САД и слобода говора“ (8. јануар 2003). Они су показали како се предрасуде већине понекад погрешно сматрају оправданим. Већина људи сматра да свако има право да верује у шта жели, али о томе не треба да прича другима. Након читања ових чланака, желим да будем отворенија када причам с другима о мојим религиозним уверењима.

С. О., Јапан

Судски спор из Стратона у Охају, био је заиста тријумф за слободу говора. Ова повољна пресуда може снажно утицати и на људе у другим деловима света, као што су Филипини, где у неким местима власти ометају дело Јеховиних сведока, захтевајући од њих да траже дозволу да би проповедали од куће до куће. Радујемо се овој веома важној победи.

Н. Е., Филипини

Мржња Захваљујем вам од срца за искуство Хосеа Гомеза, под насловом „Ослобођен окова мржње“ (8. јануар 2003). И ја сам много година подносила злостављање. Ипак, не мрзим никога. Хосеове речи: „Где бих сада био без Јеховиног милосрђа?“ односе се и на мене. Хвала вам за ово предивно искуство о томе како је он савладао своју мржњу.

Н. Т., Јапан

Успешна трудноћа Желим да вам захвалим за чланак „Како да успешно изнесете трудноћу“ (8. јануар 2003). Помогао ми је да добро разумем шта све трудноћа укључује. Имам 32 године и заиста су ми биле потребне те информације. Сада знам шта треба да радим да бих добро поднела трудноћу и показала цењење за тај предиван дар.

Б. К., Италија

У овом чланку се наводи да труднице могу између 26. и 28. недеље трудноће урадити тест на стрептококе групе Б. Сада се препоручује да се тај преглед обави између 35. и 37, а не између 26. и 28. недеље. Жене које су прочитале овај чланак вероватно ће питати своје лекаре зашто нису прегледане у том ранијем периоду. Њихови лекари због тога могу сматрати да Пробудите се! није поуздан извор информација за пацијенте.

Л. С., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Наши часописи се припремају месецима унапред како би се омогућило време за превођење на више од 80 језика. У време када је писан чланак о успешној трудноћи, многи су сматрали да је тај преглед најбоље обавити између 26. и 28. недеље. Међутим, у августу 2002, Америчка педијатријска академија објавила је најновије информације које су јој доставили Амерички центри за контролу болести. Као што је ова читатељка исправно напоменула, сада се препоручује да се овај преглед обави између 35. и 37. недеље трудноће.

У фусноти на 13. страни пише да се гвожђе и фолна киселина налазе у џигерици и у орасима. Међутим, џигерица садржи доста витамина А — који, као што се наводи у вашем чланку, може бити опасан за бебу.

Б. Ј., Велика Британија

„Пробудите се!“ одговара: Хвала вам за примедбу.

Притисак вршњака Имам 15 година и морам признати да ми је тешко да се изборим с притиском вршњака. Веома сам се обрадовала када сам угледала чланак „Млади питају... Како да изађем на крај с притиском вршњака?“ (22. децембар 2002). Читајући о другим младим особама које имају сличне проблеме, схватила сам да нисам једина. Ми можемо савладати притисак вршњака уз помоћ једног и јединог Свемоћног Бога. Пуно вам хвала за те информације које су дошле у право време.

К. Р., Аустралија

[Извор слике на 30. страни]

Photo by Josh Mathes, Collection of the Supreme Court of the United States