Пређи на садржај

Пређи на садржај

Комуникација која води у живот

Комуникација која води у живот

Комуникација која води у живот

ОД СВИХ створења на овој планети, једино се људи не задовољавају само тиме да комуницирају једни с другима. Без обзира на националност, друштвени положај, пол или образовање, људи показују урођену жељу да комуницирају с највишом особом, наиме с Богом.

Да ли је то само неко пуко празноверје? Ни у ком случају! Као што је споменуто у претходном чланку, Бог нас је створио по свом обличју. Усадио је у нас способност да разумемо ствари духовне природе. То укључује и жељу да комуницирамо с њим као с нашим небеским Оцем (Постање 1:27; Матеј 5:3). У ствари, за Бога је комуникација с људима толико важна да се на њега указује као на онога који „слуша молитву“ (Псалам 65:2NW).

Каква је само част обратити се Свемоћном у молитви! Већина људи би разговор с неком особом на важном положају, као што је председник или премијер, сматрала предношћу. Међутим, Јехова Бог је највиша особа у свемиру! И да бисмо с њим разговарали не морамо да заказујемо састанак. Можемо да му се молимо било када и било где. Богу се чак можемо молити у себи, из дубине срца (1. Самуилова 1:12-15). Ипак, Јехова од нас захтева да према њему будемо искрени и да му будемо послушни (Михеј 6:8; Матеј 6:5-13). На крају крајева, добра комуникација је обострана, зар не?

Да ли слушате Бога?

Како неко слуша Бога? Првенствено тако што чита и примењује поуке које се налазе у његовој писаној Речи, Библији (2. Тимотеју 3:16; 2. Петрова 1:20, 21). Исус је рекао: ’Човек ће живети од сваке речи која излази из Јеховиних уста‘ (Матеј 4:4). Да ли слушате Бога тако што читате и примењујете оно што стоји у његовој писаној Речи?

Они који редовно комуницирају с Јеховом стичу његову наклоност и имају „Божји мир који превазилази сваку мисао“ (Филипљанима 4:6, 7; Пословице 1:33). Они такође имају у изгледу вечни живот у рају на земљи, без брига и патњи које данас имамо (Псалам 37:29; Јован 17:3). Какве дивне награде када се чудо комуникације којим су обдарена интелигентна створења користи на најбољи могући начин!

[Слика на 10. страни]

Комуницирање с Богом укључује читање Библије и молитву