Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Приватност Наслов „Да ли је ваша приватност нарушена?“ привукао ми је пажњу пошто сам о томе написао једну књигу која је постала бестселер (22. јануар 2003). Ти чланци су одлични. Ево још једног савета: Ако треба да покажете неки документ ради идентификације, можете користити пасош, јер се у њему не наводи ваша адреса или матични број.

Х. Л., Шпанија

„Пробудите се!“ одговара: Овај савет се не може применити у свим земљама.

Драгуљи Хвала вам за чланак „Драгуљи с морске обале“ (22. јануар 2003). Док смо сакупљали кућице пужева и шкољки осећали смо исто одушевљење као и писац чланка. Сакупљање шкољки дуж морских обала спада међу наше најдраже успомене. Сваки пут када гледамо нашу колекцију, дивимо се Створитељевој ненадмашној уметничкој генијалности.

В. и М. П., Немачка

Још од своје дванаесте године очарана сам шкољкама. Након 20 година сакупљања била сам задовољна својом колекцијом. Али када сам прочитала овај чланак и сазнала да постоји око 50 000 врста мекушаца, схватила сам да сам сакупила веома мало. Сада се још више дивим Јеховином стварству.

М. Ш., Парагвај

Бродови од трске Била сам одушевљена чланком „Пловидба дубоким морем на трсци!“ (22. јануар 2003). Читајући Библију наишла сам на Јова 9:26 (NW). Тај стих говори о кратком животном веку човека и наводи: ’Пролазе као бродови од трске.‘ Једна пријатељица и ја смо се питале зашто је Јов упоредио кратак животни век с бродом од трске. Она је претпоставила да је Јов можда желео да истакне исто оно што је споменуто у вашем чланку — да ’се трска постепено натопи водом‘ и због тога буде неупотребљива.

Н. Д., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Према једном приручнику, Јовове речи се односе на велику брзину којом ти лаки бродови могу да плове. Ако је тако, истакнута је иста мисао — људски живот је кратак.

Фламинзи Док смо прелиставали ово издање Пробудите се!, мој супруг и ја смо запазили чланак „Блистави пернати плесачи“ (22. јануар 2003). Супруг ми је рекао: „Ово је за тебе.“ Он добро зна колико се дивим Јеховином стварству, а нарочито грациозном ружичастом фламингу. Чезнем за тим да уживо видим та предивна створења. Хвала вам за овај чланак. Обогатио ме је на много начина.

М. Н., Чешка

Варање Имам 11 година. Веома ми се допао чланак „Млади питају... Зашто је неисправно варати?“ (22. јануар 2003). Иако не добијам увек добре оцене, знам да сам их поштено заслужио. У ствари, неки од мојих школских другова који варају добијају слабије оцене него ја! У сваком случају, моја савест је чиста, а то је најважније.

З. Т., Аустрија

Понекад сам варао, вероватно зато што нисам мислио да је то нешто озбиљно. Овај чланак ће ме подсећати на стихове као што је Јеврејима 13:18, што ће ми помоћи ако поново дођем у искушење да варам.

Н. Ј., Италија

Идем у средњу школу. Понекад сам на контролним задацима покушавала да варам, јер нисам схватала да је то исто што и крађа! Али захваљујући овом чланку, од сада ћу се трудити да сачувам чисту савест.

К. Г., Естонија