Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Дечја проституција Нема тих речи којима бих могао изразити захвалност за серију чланака „Дечја проституција — потресна стварност“ (8. фебруар 2003). Ти чланци су приказали проблем у свој његовој одвратности. Мислим да их треба поново објавити и у штампи како би више људи сазнало да постоји ова врста ропства.

М. К., Чешка

Сирија Хвала вам за чланак „Сирија — трагови занимљиве прошлости“ (8. фебруар 2003). Да будем искрена, историја ме никад није занимала. Али захваљујући овом чланку, могла сам да замислим путеве којима је апостол Павле пролазио и различите градове које је посећивао. Овакве информације нам помажу да проширимо своје спознање и разумемо са чим су Божје слуге у прошлости морале да се суочавају.

Т. С., Сједињене Државе

Остати у форми Желим да вам захвалим за савете о вежбању и мршављењу који су досад објављени у рубрици „Поглед у свет“. Посебно ми се допао део под називом „Остати у форми“ (8. фебруар 2003). У њему је речено да чак и мало вежбања може повољно утицати на здравље. То ме је охрабрило јер се због једног лека који узимам брзо умарам и не смем дуго да радим вежбе. Хвала вам за овај користан савет.

Џ. П., Сједињене Државе

Укрштене речи Желим укратко да вам захвалим што у вашим часописима објављујете укрштене речи. Право је уживање решавати их! Занимљиве су, образовног карактера и за мене су прави начин да се опустим на крају дана.

Џ. Г., Сједињене Државе

Увек сам волела да решавам укрштене речи, а откако их објављујете у Пробудите се!, једва чекам следеће издање. У почетку сам морала да проверавам већину стихова, али сада могу да решим већи део укрштенице и без тога! Захваљујући укрштеним речима, научила сам пуно библијских стихова и упознала многе личности из Библије.

Е. Г., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: На неким језицима уместо укрштених речи излази квиз „Да ли знате?“

Осмех Некад су ме породица и пријатељи звали Смешко. Чак су ми дали моју слику с натписом: „Ако икада видиш неког без осмеха, подари му свој.“ Међутим, због неких трагичних догађаја који су недавно задесили моју породицу, постао сам прилично депресиван. Чланак „Моћ осмеха“ (22. јануар 2003), променио је мој став. Сада поново могу да радујем људе својим осмехом. Захвалан сам Јехови што ми је путем овог чланка помогао да променим свој став и опет будем радостан.

О. Ф., Нигерија

Отпаци У серији чланака „Отпаци — хоће ли нас затрпати?“ (22. август 2002), навели сте процене једног италијанског удружења за заштиту животне средине о времену које је потребно да се различити отпаци распадну у морској води. По мом мишљењу, прилично је нетачна њихова процена да је потребно 500 година како би се разградиле металне конзерве. У сланим водама Националног уточишта за дивље животиње на острву Пеликан на Флориди, често сам наилазио на алуминијумске и лимене конзерве које су се претварале у прах када би их мој чамац лагано ударио. Те конзерве нису могле бити тамо дуже од десет година — можда чак и мање. Свако ко има чамац од алуминијума, добро зна да слана вода нагриза тај материјал.

Ш. С., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Тачно је да су друге процене много умереније. Ипак, публикација Elements of Marine Ecology коју су написали Р. В. Тејт и Ф. А. Дипар, наводи да разградња алуминијумских конзерви може потрајати од 80 до 100 година, док је за лимене конзерве потребно од 50 до 100 година. Разградња металних конзерви које су изложене ваздуху траје краће него оних које се налазе у води.