Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Глад Са великим интересовањем сам читао серију чланака „Глад — ’тиха опасност‘“ (22. фебруар 2003). Пошто у Јапану немамо таквих проблема, био сам веома изненађен оним што сам прочитао. Надам се да ће добра вест о Божјем Краљевству моћи да се у још већој мери проповеда људима који пате због глади.

Ј. Т., Јапан

Музички спотови Повремено добијам ваше часописе од једног познаника који је Јеховин сведок. Мислим да је чланак „Млади питају... Да ли треба да гледам спотове?“ одличан (22. фебруар 2003). Веома је конкретан и указује на опасности које крије модерна музика.

М. М., Јапан

Када сам добила часопис, одмах сам прочитала овај чланак. Већина мојих пријатеља гледа спотове и воле да причају о њима. Чланак ми је помогао да се одупрем искушењу да их гледам. Имам 12 година и за мене је овај чланак дошао у правом тренутку.

К. В., Сједињене Државе

Заиста ми се допао овај чланак. Пошто сам у пуновременој служби, знам да је важно да пружим добар пример другим младима. Сада, када ме они питају зашто нисам гледала неки спот, могу одговорити да сам тако поступила јер не желим да нарушим свој добар однос с Јеховом. Молим вас, наставите да објављујете информативне чланке у овој рубрици.

Р. Б., Сједињене Државе

Имам скоро 21 годину и волим да гледам спотове. Били сте у праву када сте рекли да они утичу на људе који их гледају. Млади обично заволе неку песму због мелодије или ритма, али не обраћају пажњу на речи. То је посебно случај када је песма на страном језику. Спотови често открију какву поруку та музика у ствари преноси. Понекад се изненадим када видим спот за песму коју сам сматрао сасвим прихватљивом! Кад наиђем на спот са сумњивом поруком, одмах променим канал и више не слушам ту песму.

Т. Г., Француска

Гну Много ми се допао чланак „Велика сеоба“ (22. фебруар 2003). Волим животиње и када стигне нови Пробудите се!, прво читам чланке о њима. Била сам задивљена када сам прочитала да, када је у опасности, женка гнуа може да прекине тељење и донесе младунче на свет на неком безбеднијем месту! Молим вас, наставите да објављујете те предивне чланке.

К. Р., Италија

Неопростив грех Немам речи којима бих изразио захвалност Јехови и вама за чланак „Гледиште Библије: Постоји ли неопростив грех?“ (8. фебруар 2003). Већ неко време покушавам да пронађем информације о томе. Покушавао сам да разумем оно што пише у Јеврејима 10:26 и мислио сам да се тај стих односи само на 144 000 оних који иду на небо. Хвала вам што сте то разјаснили.

Р. А. П., Гана

Сирија Заиста ми се допао оригиналан приступ у чланку „Сирија — трагови занимљиве прошлости“ (8. фебруар 2003). Пошто сам велики љубитељ историје и географије, било ми је занимљиво што сам могла да повежем библијске стихове са одређеним местима на карти. Надам се да ћете објавити још оваквих чланака.

М. П., Француска

[Извор слике на 30. страни]

UN/DPI Photo by Eskinder Debebe