Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Задивљујућа чула Имам 15 година и уживам у вашим часописима још откад сам научила да читам. Хвала вам за серију чланака „Задивљујућа чула — да ли их цените?“ (8. март 2003). Изузетно су занимљиви. Хвала вам за велики труд и истраживање које улажете у свако ново издање Пробудите се!. Једва чекам следећи број!

Х. С., Сједињене Државе

Захваљујући овим чланцима схватила сам колико је наше тело сложено. Била сам задивљена када сам прочитала да човек врховима прстију може регистровати тачку висине свега три микрона! Јехова заиста брине о свом стварству кад је с толико пажње створио нешто тако на изглед неважно.

Е. Р., Аустралија

Веран до смрти Од срца вам хвала за чланак „Човек који је изабрао да буде послушан Богу“ (8. март 2003). Била сам дирнута док сам читала како је Антонио Гаргаљо, који је имао само 19 година и био тек крштен, сачувао своју беспрекорност када је изненада морао да донесе веома озбиљну одлуку. То ми је помогло да схватим колику нам снагу и унутрашњи мир Јехова може дати ако смо одлучни да вршимо његову вољу.

М. Т., Италија

Много вам хвала за ово кратко али снажно искуство. Плакала сам док сам га читала. Нарочито ме је дирнуло писмо које је Антонио Гаргаљо написао својој мајци и сестри пре него што је погубљен. Молим вас, пишите и даље о хришћанима који су остали верни Јехови упркос претњи смрћу. То ће нам помоћи да ојачамо властиту веру.

Р. О., Нигерија

Ципеле Хвала вам за чланак „Да ли су вам ципеле заиста удобне?“ (8. март 2003). Годинама ме муче проблеми са стопалима а имала сам и неколико мањих операција на прстима. На крају сам установила да ми је једно стопало незнатно веће од другог. За све то време носила сам обућу чија ми величина није одговарала и зато сада морам да носим ортопедске ципеле.

Р. Џ., Сједињене Државе

Овај чланак садржи одличне информације. Међутим, нисте споменули да је ципеле најбоље куповати касно после подне, када су стопала углавном мало отекла.

Е. В., Канада

„Пробудите се!“ одговара: Хвала вам за примедбу. Молимо вас да погледате рубрику „Поглед у свет“, део под називом „Здравствени проблеми повезани са обућом“, у издању Пробудите се! од 8. августа 1999.

Варање Желим да вам захвалим за чланак „Млади питају... Зашто је неисправно варати?“ (22. јануар 2003). Сада идем на факултет, а с варањем сам почела још у основној школи. Увек сам се питала да ли је то исправно, али нисам могла да пронађем одговор. Зато ми је овај чланак много значио. Одлучила сам да се променим, а почињем већ од следећег испита за који се сада спремам.

С. Ј., Украјина

Дечја проституција Хвала вам за серију чланака „Дечја проституција — потресна стварност“ (8. фебруар 2003). Посебно ме је дирнуло што је жртвама пружена нада, иако се говори о нечем тако потресном. Искуства која сте споменули подсетила су ме на оно што сам лично доживела. Она показују да чак и у овом старом систему, ране које су настале услед неке ужасне трауме могу у великој мери бити излечене уз Јеховину помоћ.

П. Р., Немачка