Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Спавање Часопис са серијом чланака „Да ли довољно спавате?“ (22. март 2003), добила сам у правом тренутку. Када се моја ћерка изненада разболела, почела сам да патим од несанице. Након пет или шест дана обратила сам се лекару и сада, помоћу лекова, могу да спавам. Међутим, читајући чланак схватила сам да би требало да вежбам током дана, али не и непосредно пре одласка на спавање. Трудићу се да што пре почнем да примењујем ове савете.

Т. М., Јапан

Недавно сам почела да патим од хроничне исцрпљености. Породични лекар ме је прегледао и закључио да једноставно не спавам довољно, као и да на мене утиче лек који користим против епилепсије. Сумњала сам у његову дијагнозу. Али, недељу дана касније добила сам часопис са чланцима о спавању. Прочитала сам их у једном даху и, након што сам решила тест на 9. страни, дошла сам до истог закључка као и мој лекар. Сада се трудим да применим предлоге из часописа. Хвала вам за правовремене информације.

М. Б., Сједињене Државе

Кокосов орах Желим да вам захвалим за чланак „Један од најкориснијих ораха на свету“ (22. март 2003). Недавно сам била у Мексику и могла сам се лично уверити да се кокосов орах заиста користи на много начина! Видела сам скоро све оно што сте описали у чланку. Један додатни начин укључује сечење гранчица кокосове палме с којих се уклања лишће, а затим се тих 10-15 осушених, савитљивих стабљика везује у снопиће. Ти снопићи могу одлично послужити за убијање мува!

Д. С., Сједињене Државе

Овај чланак ме је подсетио на то како је моја бака, пре више од 70 година, правила шоље од кокосових љуски. Многе њене комшије су од дрвета те палме градиле колибе и покривали их осушеним кокосовим лишћем. Желим да вам захвалим што пишете тако дивне чланке.

М. Б., Сједињене Државе

Дојење Збунило ме је оно што сам прочитала у рубрици „Поглед у свет“ у делу под насловом „Користи од дојења“ (22. март 2003). Слажем се с тим да они који као бебе нису храњени мајчиним млеком могу имати слаб имунитет. Мајка ме није дојила и зато често имам грип. Али безосећајно је цитирати студију која указује на то да, за разлику од оних који су храњени мајчиним млеком, они који нису имају нижи коефицијент интелигенције.

Ч. Б., Италија

„Пробудите се!“ одговара: Нисмо желели никога да увредимо. Једноставно смо навели закључке који су изнесени у једној данској студији о дојењу. Објављивање таквих информација помаже родитељима да донесу исправне одлуке у вези са одгајањем деце.

Афричке пословице Увек се дивим разноликости тема о којима Пробудите се! пише. Читам га око 40 година, и заиста сам уживала у чланку „Аканске пословице — Огледало друштвених норми“ (22. март 2003). Помогао ми је да увидим колико је важно показивати лепе манире у опхођењу с другима. Забележила сам неке од тих пословица да бих могла с времена на време поново да их прочитам.

Д. З., Сједињене Државе

Никада нисам читао тако леп, забаван и поучан чланак о пословицама. Дивно је на тренутак уживати у обичајима друге културе. Након сваке пословице, застао бих да размислим шта би она могла да значи. Наравно, није увек било онако како сам ја мислио!

Ј. К., Немачка