Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Злоупотреба дроге Пажњу ми је привукла насловна страна с темом „Дрога у породици — Шта да урадите?“ у издању од 8. априла 2003. Проучавала сам Библију с једном женом која се зове Линда. Двојица њених синова узимају дрогу. Следећег јутра размотриле смо заједно те чланке — пасус по пасус. Веома су је охрабрили и улили јој снагу. Овај часопис је стигао баш у правом тренутку.

К. М., Сједињене Државе

Водим саветовалиште које помаже породицама да се изборе са зависношћу од дроге и алкохола. Иако сам католик, страстан сам читалац часописа Пробудите се!. Желим да вам захвалим за серију чланака о злоупотреби дроге као изазову за породице. Прочитао сам их с великим интересовањем, јер ће ми користити у раду с младима.

Х. К., Еквадор

Јести без прибора Прочитала сам чланак „Јести без прибора за јело“ у издању од 8. априла 2003. Имам десет година и покушала сам да једем рукама врућ паприкаш с месом. Било је веома тешко, али и забавно и веома укусно! Хвала вам за овај чланак. Однедавно сам почела да носим Пробудите се! у школу и да га читам за време одмора.

М. Т., Јапан

Библијски квизови Желим да вам кажем да ми се веома допадају укрштене речи које објављујете. Много сам научила решавајући их.

Р. Н., Сједињене Државе

Поучавам своју децу Библији од њиховог најранијег детињства. Али сада, када су старија, теже је заинтересовати их за духовне ствари. Зато сам тражила начин да им помогнем. Када сам у издању Пробудите се! од 8. априла осмотрила део под насловом „Да ли знате?“, добила сам идеју. Одмах сам прилагодила питања узрасту своје деце, дала им више могућности за одговор, а затим сам окачила питања на зид. У почетку нису показивали никакво интересовање, али су касније почели да одговарају на питања, која су сада тема наших породичних разговора.

Р. М., Јапан

„Пробудите се!“ одговара: У издањима Пробудите се! на неким језицима уместо укрштених речи излази квиз „Да ли знате?“.

Кокосов орах Заиста сам уживала у чланку „Један од најкориснијих ораха на свету“, у издању од 22. марта 2003. Једна пријатељица и ја правимо заједно сапун — то нам је хоби. При том користимо кокосово уље јер је добро за кожу и ствара обилну пену. Након што сам прочитала овај чланак, још више ценим кокосов орах.

К. Б., Канада

Слобода говора Управо сам прочитала уводне чланке издања под насловом „Врховни суд САД и слобода говора“ (8. јануар 2003). Преплавила су ме различита осећања — чуђење јер се у Сједињеним Државама још увек расправља о тој теми, дивљење због начина на који су браћа вешто изнела наше гледиште и захвалност због тога што се праведне одлуке доносе чак и у овом неправедном свету. Веома сам срећна што учествујем у делу проповедања добре вести. Овакви чланци нам помажу да стекнемо обухватнији поглед на ствари.

О. С., Белорусија

Приватност Серија чланака „Да ли је ваша приватност нарушена?“ (22. јануар 2003) помогла ми је да боље разумем шта значи поштовати права других. Нарушавати нечију приватност у ствари је облик крађе с неугодним последицама. Као хришћани, природно је да смо блиски једни с другима. Али лако можемо заборавити да постоје границе које не треба прелазити.

Т. М., Чешка