Пређи на садржај

Пређи на садржај

Истрајати упркос невољама

Истрајати упркос невољама

Истрајати упркос невољама

Као што је проречено у Библији, живимо у ’критичним временима с којима се тешко излази на крај‘ (2. Тимотеју 3:1). Породични и здравствени проблеми, као и финансијски притисци, само су неке од потешкоћа с којима се можете суочавати. Понекад је тешко издржати све те притиске. Ипак, ви можете истрајати упркос невољама. Размислите о примеру који следи.

Љубичица с Теиде (Viola cheiranthifolia), расте на надморској висини од око 3 700 метара, на острву Тенерифа, у близини северноафричке обале. Над тим суптропским острвом издиже се вулкански врх Теиде, по коме је ова љубичица добила име. Изгледа као да на његовим високим обронцима нема вегетације. Али у пролеће, снег који се топи обезбеђује довољно воде да ове отпорне љубичице оживе и украсе гротло вулкана љубичастим венцем. Заиста, овај цвет можда изгледа крхко и нежно, али он успева да опстане, чак и да цвета у тој неплодној, негостољубивој средини.

Попут љубичице с Теиде, и ви можете истрајати упркос неповољним околностима. Библија је помогла многим Јеховиним сведоцима да истрају и у најтежим временима, као што је то био случај са онима који су били у заточеништву у концентрационим логорима у нацистичкој Немачкој. „Према њима се поступало горе него према било којој другој групи“, каже шведски новинар Бјорн Халстром, „али захваљујући својој вери у Бога, они су то пребродили боље од свих других.“

Без обзира на околности у којима се налазите, Библија вам може помоћи да истрајете упркос неприликама. Уколико желите бесплатан кућни библијски студиј, ступите у контакт с Јеховиним сведоцима у вашем месту или пишите на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.