Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Дијабетес Хвала вам од свег срца за серију чланака „Живети са дијабетесом“ (8. мај 2003). Болујем од дијабетеса од своје четврте године. Увек сам мислила да су брак и пуновремена служба нешто о чему могу само да сањам, али ови чланци су ми улили наду. Сада имам 17 година. Циљ ми је да учествујем у пуновременој служби и даћу све од себе да то остварим.

Т. А., Јапан

Сматрам да је изузетно корисно то што сте у чланку саветовали чланове породице и пријатеље да не наговарају особу с дијабетесом да једе храну која ће јој шкодити. Није нимало лако када кувате за породицу а не смете да једете ништа од онога што сте припремили. Онима који немају дијабетес то може изгледати неважно, али уверавам вас да није тако!

В. Н., Италија

Радим као медицинска сестра и као наставник. На почетку следећег полугодишта, говорићу ђацима о дијабетесу. Илустрација на 8. и 9. страни лако је разумљива и користићу је током предавања. Хвала вам што у вашим чланцима говорите о медицинским темама на начин који је свима разумљив.

К. Б., Француска

Хвала вам за чланке о дијабетесу. Ја немам дијабетес, али моја млађа, 14-годишња сестра болује од њега. Сада разумем кроз шта све она пролази. Тачно је да се морам жртвовати због ње, али то је много лакше него живети с дијабетесом!

Е. Д., Италија

Моја мајка је оболела од дијабетеса пре пет година. Пошто живимо веома далеко једна од друге, често сам забринута због њеног здравља. Намеравам да јој пошаљем овај часопис. Можда ће јој помоћи кад нисам поред ње.

Р. В., Индонезија

Повреда Веома ми се допао чланак „Како ми је једна повреда променила живот“ (22. април 2003). Помаже ми да се борим с тегобама које имам откако сам пре 30 година повредио леђа. Брат Стенли Омбева споменуо је многе ствари с којима сам се и ја суочавао. Теши ме сазнање да нам Божја Реч помаже да се ослонимо на Јехову.

Г. Ж., Сједињене Државе

Дирнуло ме је то како је брат Омбева искрено описао своју реакцију на физичку онеспособљеност. Сазнање о томе колико су моји проблеми безначајни у поређењу са оним што он подноси, учинило ме је понизнијом. Овај чланак ми је помогао да се усредсредим на позитивне стране живота.

Ш. К., Канада

Изванредно! То је реч коју морам употребити да бих описао овај чланак. Прочитао сам га у једном даху. Био сам подстакнут на размишљање када сам увидео како су библијски стихови попримили потпуно ново значење када је брату Омбеви помоћ била најпотребнија. То ће ми помоћи да са више саосећања помажем другима.

Р. Г., Сједињене Државе

Охрабрило ме је то што се чак и један хришћанин који служи као скупштински старешина борио са осећањима беса и што сада признаје да је потребно време да се изађе на крај с таквом ситуацијом. Брат Омбева је рекао да чак ни у периоду када му је било најтеже, није био нередован у служби. Одлучна сам да поступам на исти начин.

М. К., Јапан

Док сам била млађа, често сам падала и сада трпим последице. Имам сталне болове, тешко ходам и брзо се уморим. Тужна сам због тога што не могу више да урадим у хришћанској служби. Али помогло ми је када сам прочитала како се брат Омбева бори са својим проблемом. Много вам хвала!

И. Е., Сједињене Државе