Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Вредности Изненадила ме је изјава коју сам прочитао у уводном одломку другог чланка из серије „Шта се десило с вредностима?“ (8. јун 2003). Она гласи: „Међу највећим даровима које родитељи могу дати својој деци јесу безусловна љубав и скуп вредности којима их не само поучавају већ по којима и живе.“ Када се деца и одрасли понашају као да имају право на љубав других без обзира на своје поступке, вредности ће неминовно опадати.

К. Б., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Израз „безусловна љубав“ употребљен је како би се указало на то да родитељи својим поступцима не смеју створити утисак да је њихова љубав према деци слаба или непостојана, да може нестати у сваком тренутку због неке грешке коју дете направи, или да оно мора заслужити родитељску љубав тако што ће све радити савршено (Ефешанима 6:4; Колошанима 3:21).

Мислим да је последњи чланак у овој серији одличан. Веома је једноставан, логичан и охрабрујућ. Слика је предивна. Хвала вам за тако утешне информације.

М. Ф., Сједињене Државе

Вода Хвала вам за чланак „Животоважна течност — вода“ (8. јун 2003). У њему се наводи изјава једног специјалисте за лечење гојазности који је рекао да здраве особе треба да попију осам до десет чаша воде дневно. Међутим, лекари саветују пацијенте који имају неко срчано обољење или смањену функцију бубрега, да не пију превише воде.

Т. А., Јапан

„Пробудите се!“ одговара: Постоје различити савети у вези с тим. Неки стручњаци кажу да би у одређеним околностима требало ограничити количину воде која се уноси. За додатне савете мудро је обратити се лекару.

Послепорођајна депресија Мајка сам дражесне једногодишње девојчице. Никад нисам осетила Јеховину брижну руку тако близу као када сам добила Пробудите се! од 8. јуна 2003. и прочитала чланак „Разумети послепорођајну депресију“. Немам речи којима бих изразила своју захвалност за те информације. Осећам дубоко цењење за то што припадам организацији која с љубављу брине за сваког свог члана. Много, много хвала!

М. Г., Шпанија

Укрштене речи Хвала вам за Пробудите се! од 8. јуна 2003. У њему сам пронашла нешто драгоцено што сам нестрпљиво ишчекивала — укрштене речи! Јеховин сведок сам око четири године, и решила сам скоро све укрштенице које су од тада објављене. То је одличан начин да се упозна Писмо. Само тако наставите. Једва чекам укрштене речи у наредним издањима!

К. Г., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: У издањима овог часописа на неким језицима уместо укрштених речи излази квиз „Да ли знате?“.

Чула Хвала вам за серију чланака „Задивљујућа чула — да ли их цените?“ (8. март 2003). Чула нам заиста помажу да ценимо живот и свет око нас. Овакви чланци јачају нашу љубав према Богу. Хвала вам што их објављујете.

Ж. Н., Бурунди

Материјализам Желела бих да вам захвалим за чланак „Гледиште Библије: Шта је материјализам?“ (8. април 2003). Тачно је да су многи људи данас опседнути жељом да се обогате, што нажалост, може бити проблем и хришћанима. Овај чланак ми је помогао да разумем шта је материјализам и како да га избегнем. Учинићу све што је у мојој моћи како бих остала усредсређена на духовне, а не на материјалне ствари. Много вам хвала што сте објавили тако поучан чланак!

Ж. К., Русија