Пређи на садржај

Пређи на садржај

Животиње — уживајте с њима заувек

Животиње — уживајте с њима заувек

Животиње — уживајте с њима заувек

КАКВА само разноликост постоји у животињском свету у ком свака животиња има своју ћуд и своје карактеристике! Када човек има љубав и самилост према животињама то га привлачи Створитељу. То потврђује оно што се десило Марији.

Док је, пре око три године, живела у Лисабону (Португал), њен вољени пас је залутао и она је то огласила преко радија. Једна Јеховина сведокиња, која је била сигурна да је видела пса који одговара датом опису, ступила је у контакт с Маријом. Њих две су се среле и заједно пронашле пса. Сведокиња је прокоментарисала да би Марија, пошто толико воли животиње, вероватно радо живела у новом свету који је Бог обећао. Затим је објаснила да ће људи тада бити у миру са свим животињама.

Марија је прихватила позив да присуствује једном састанку Сведока. Оно што је чула и видела толико ју је заинтересовало да је хтела да има библијски студиј. Како је студиј напредовао, на њу је снажно утицало оно што је сазнала о Јехови Богу и његовом обећању о вечном животу на земљи у новом свету правде (Псалам 37:29; Јован 17:3). На крају је, 16. фебруара 2002, симболизовала своје предање Јехови крштењем у води.

Божја првобитна намера

Попут Марије, многи су одушевљени јер виде библијске доказе да ће се Божја првобитна намера да људи заувек живе у рају на земљи и да брину о свим животињама коначно испунити (Постање 1:28). Библија каже да је Бог „начинио [земљу] да не буде пуста“ већ „да се у њој настава“. Очигледно је требало да људи заувек живе на земљи и уживају у друштву животиња (Исаија 45:18).

Библија надаље истиче да је Бог одлучан да оствари своју првобитну намеру о рајској земљи. „Рекао сам“, изјављује он и додаје: „и учинићу“. Затим је опет објавио: „Тако је и реч која из уста мојих излази: не враћа ми се она празна а да није вољу моју извршила, и намеру моју испунила“ (Исаија 46:11; 55:11).

Несумњиво је Божја првобитна намера била да људи заувек живе у рају на земљи. Можемо бити апсолутно сигурни да ће се та намера остварити. Хајде да из Библије осмотримо кратке описе живота у Божјем новом свету. Установићемо да ће заиста све животиње, како домаће тако и дивље, живети и међусобно у миру и у миру с људима (Исаија 65:17, 21-25; 2. Петрова 3:13).

Кућни љубимци у Божјем новом свету

У Јеховином новом свету, људи ће моћи да мазе лава по гриви, да додирују тигрово пругасто крзно, такође моћи ће да спавају у шуми не плашећи се ниједне животиње. Запазите следеће Божје обећање: ’Истребићу зле звери из земље, и они [људи] ће живети у пустињи без страха и спаваће у шумама‘ (Језекиљ 34:25ДК; Осија 2:18).

Да, дивље животиње ће бити покорне, чак и малој деци! Библија каже: „Вук ће са јагњетом заједно боравити и пантер ће с јаретом лежати; теле, лавић и гојна стока заједно ће бити, и мало ће дете њих водити.“

Али то још није све! У стиху се даље каже: „Заједно ће крава и медведица пасти, и заједно млади лежаће њихови, и траву ће лав и во да једу. Дете које сиса код рупе ће змијине играти, дете тек одбијено у рупу ће руку своју змије василинске пружити. Нити ће квара нити штете бити на свој светој гори мојој; јер ће земља бити пуна познања Јехове као што је морско корито пуно воде која га покрива“ (Исаија 11:6-9).

У Јеховином новом свету људи неће живети у великим и пренасељеним градовима који нису пријатна средина ни за њих а ни за њихове љубимце. Заиста, чак и данас многи уживају у друштву животиња и уравнотежени су што се тиче односа према њима и бриге о њима. Ипак, представите себи величанствен изглед да заувек уживате у друштву кућних љубимаца у једном праведном новом свету! Тада ће људи с пуно љубави бринути о својим љубимцима, што ће заиста бити на част Величанственом Створитељу свих живих бића.

Уколико сте и ви љубитељ животиња, попут Марије, а до сада нисте чули о Божјим предивним намерама, срдачно вас позивамо да ступите у контакт са издавачима овог часописа или с неким од Јеховиних сведока који ће вам радо пружити више информација о томе.

[Слика на 10. страни]

У Божјем новом свету, заувек ћемо уживати у друштву животиња