Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Свирепи злочини Серија чланака „Свирепи злочини — постоји ли решење?“ (8. јул 2003) заиста је изузетна. Допао ми се начин на који су у првом чланку изнесене чињенице без указивања на решење. Он завршава тиме што једноставно наводи нека добра питања која подстичу на размишљање и омогућују читаоцу да увиди озбиљност проблема. На крају су истакнута библијска решења. Једино што могу да кажем за ову серију јесте да је изванредна!

А. Л., Сједињене Државе

Закључни чланак ове серије, под називом „Реално решење — да ли постоји?“, помогао ми је да увидим да људи треба да се промене у мислима и срцу како би волели праведност. Сви ми треба да будемо „ученици Јеховини“, као што пише у Исаији 54:13. Јехова нам помаже да већ сада развијамо особине које су њему допадљиве.

В. К., Сједињене Државе

Тур де Франс Одушевљен сам чланком „Тур де Франс — 100 година највећег испита за бициклисте“ (8. јул 2003). Некада сам редовно учествовао у бициклистичким тркама за аматере. Иако сам сваке године пратио телевизијски пренос Тур де Франса, нисам знао ништа о његовим почецима, нити да је 2003. године била стогодишњица његовог одржавања. У чланку је било речи и о „спортској коректности“. Мислим да је то разлог због чега бициклизам привлачи толико много људи.

Р. С., Јапан

Имам десет година и много ми се свидео чланак о Тур де Франсу. Хвала вам што сте написали толико тога о историји бициклизма. Надам се да ћете објавити још чланака о спорту.

Ж. Ф., Француска

Песак Са занимањем сам читао чланак „Величанствени песак“ (8. мај 2003). Објашњење о томе како настаје песак и опис животних облика који се налазе у њему заиста су фасцинантни. Задивљен сам разноликошћу боја песка. Просто је невероватно сазнање да без њега не бисмо имали драгоцене производе као што су стакло или цемент! Хвала вам за те дивне информације.

Н. Н., Јужнофричка Република

Дијабетес Много вам хвала за уводне чланке „Живети са дијабетесом“ (8. мај 2003). Већ 12 година имам дијабетес тип 1, а моја терапија укључује инјекције инсулина које редовно примам. Супруга ми пружа огромну подршку. Обоје стално учимо о овој болести, заједно идемо код лекара, а ја се трудим да развијем позитивнији став. Будући да служим као путујући надгледник, приметио сам да су сухришћани све свеснији потребе да буду љубазни и стрпљиви према особама које пате од неке болести како би им помогли да се суоче са свакодневним изазовима. Такав став који браћа испољавају помаже ми да наставим да служим скупштинама. Ови чланци су стигли у право време. Још једном, много вам хвала.

В. Б., Пољска

Болујем од дијабетеса 28 година. Од исте болести пати још десеторо мојих рођака. Ваши чланци садрже најкомплетније информације које сам до сада прочитала. Они одражавају љубав нашег Створитеља, а управо то недостаје световним чланцима који се баве овом темом. Пошто нисам желела да будем на терет својој породици, трудила сам се да остали не примете да сам болесна. Налазила сам задовољство у томе да помажем другима. Међутим, захваљујући овом чланку схватила сам да треба да бринем о себи како бих могла боље да бринем о другима.

Л. П., Француска