Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Инсекти шире болести Радим као професор на универзитету и 24 године сам начелник лабораторија за микробиологију, паразитологију и биохемију. Ви стварно умете на једноставан начин да изнесете научне теме! Одушевљена сам серијом чланака „Инсекти шире болести“ (22. мај 2003). Понекад не могу да разумем све појединости које се налазе у стручним уџбеницима. Али када их ви изнесете, одмах могу да их разумем. Хвала вам за сав труд који улажете.

М. Р., Мексико

Варање Хвала вам за чланак „Млади питају... Зашто је неисправно варати?“ (22. јануар 2003). Другари из школе су ми нудили велике суме новца да бих уместо њих радио контролне задатке. Када сам одбио да учествујем у варању, то им је деловало неразумно. Овај чланак ме је подсетио да се држим Божјих мерила и да никад не учиним компромис.

Ф.А.К., Нигерија

Никада нисам радила домаће задатке, већ сам их преписивала од других у школи. Овај чланак ми је помогао да схватим да је преписивање у ствари крађа. Премда овакво гледиште није прихватљиво мојим школским друговима и другарицама, ипак остајем при свом ставу.

Ј. Д., Русија

Тролејбус Живим и радим у Италији, и од свег срца сам захвална једној Јеховиној сведокињи која ми доноси ваше часописе на руском. Прочитала сам чланак „Путовање најдужом тролејбуском линијом на свету“ (22. март 2003). У њему се говори о кримској обали у Украјини, где сам некада живела. Хвала вам за ову кратку али интересантну посету мом родном крају.

З. Б., Италија

Дијабетес Када сам у серији чланака „Живети са дијабетесом“ (8. мај 2003) прочитао да је један од симптома и учестало мокрење, помислио сам да и ја можда имам дијабетес. Отишао сам код лекара и сазнао да болујем од дијабетеса. Већ више од месец дана од како сам био на прегледу, покушавам да помоћу лекова, дијете и вежбања смањим ниво шећера у крви. Да нисам прочитао овај часопис, можда не бих открио да имам ову болест.

Ј. Н., Јапан

Нисам Јеховин сведок, али добијам ваше часописе од једне љубазне комшинице. Заиста ми се допала серија чланака о дијабетесу. Пошто идем у медицинску школу, одсек геријатрија, требало је да напишем нешто о дијабетесу. Да сам само неколико дана раније добила овај часопис, не бих морала да истражујем толико много књига! Ваши чланци су веома корисни.

А. Ш., Немачка

Кишне глисте Одушевио ме је чланак „Задивљујућ свет кишних глиста“ (8. мај 2003). Слушала сам на локалној радио-станици емисију у којој се говорило о кишним глистама. Одмах сам узела часопис Пробудите се! и пронашла тај чланак. Изненадила сам се када сам приметила да спикер цитира мисли из тог чланка. То ме је уверило да људи у целом свету сматрају Пробудите се! вредним часописом.

Ф. Б., Нигерија

Задивила сам се када сам прочитала да има преко 1 800 врста кишних глиста. Када ови мали ратари не би обављали свој посао, претпостављам да бисмо морали од јутра до мрака да прекопавамо тврду земљи. И поред тога, не могу да кажем да ме је овај чланак подстакао да заволим глисте, али схватам колико су оне драгоцене.

Ј. Н., Јапан