Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Преносе снажну поруку“

„Преносе снажну поруку“

„Преносе снажну поруку“

ОВАЈ коментар у вези са сликама у литератури Јеховиних сведока могао се чути на једној међународној изложби уметничких дела, која је одржана у Каселу у Немачкој. Шеснаестогодишња Катја прича шта се догодило када су она и њени школски другови приликом посете тој изложби погледали нека религиозна уметничка дела:

„Наш водич је питао ученике да ли су икада мало детаљније прегледали часописе Јеховиних сведока. Пошто је углавном већина рекла да није, он је почео веома похвално да говори о илустрацијама у Кули стражари и Пробудите се! Рекао је да су слике изузетно добро насликане и да су фотографије добро одабране, као и то да ’преносе снажну поруку‘.

„Рекао је да би било добро да мало детаљније осмотримо ове занимљиве слике“, пошто савремени приказ библијских догађаја помаже да се схвати како се ти догађаји односе на наше време. Затим је подстакао ученике да прихвате часописе које им Сведоци понуде, нагласивши да не треба само да погледају слике већ и да прочитају веома информативне и интересантне чланке.