Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Градови Имам 13 година. Одушевљена сам чланцима „Мадрид — престоница подигнута за једног краља“ (22. јун 2003), „Барселона — музеј боја и стилова на отвореном“ (8. јул 2003) и „Севиља — капија ка Америци“ (22. јул 2003). Рођена сам у Шпанији, али живим у Немачкој, тако да сам била срећна што могу да читам о својој домовини. Молим вас, наставите да пишете такве чланке.

К.Г.Р., Немачка

Радо читам Пробудите се!, а највише волим чланке који описују различите земље и градове. Изузетно ми се допао опис шпанских градова. Осим тога, била сам пресрећна када сам видела чланак „Санкт Петербург — руски ’прозор у Европу‘“ (22. август 2003). Заиста бих волела да видим његове знаменитости и „беле ноћи“. Читајући ово издање, „посетила“ сам тај град.

О.А.В., Русија

Инсекти Хвала вам за серију чланака „Инсекти шире болести“, уз коју се налази оквир „Да ли инсекти преносе ХИВ?“ (22. мај 2003). Већ неколико година живим у граду у ком током лета има много комараца. Страховала сам да ћу због уједа комарца бити заражена вирусом ХИВ-а. Захваљујући вашем чланку, овог лета нећу толико бринути!

Ј. Л., Албанија

Од наших читалаца Волим да читам рубрику „Од наших читалаца“. Понекад користим неке од тих коментара како бих подстакла особе с којима проучавам Библију да обрате посебну пажњу на одређене чланке. Ова рубрика показује да ваш труд да достигнете срца људи није узалудан.

С. А., Русија

Спавање Када сам почео да читам серију чланака „Да ли довољно спавате?“ (22. март 2003), нисам могао да се одвојим од часописа. Још од тинејџерских година, често спавам само по два или три сата током ноћи. Након што сам прочитао ово издање схватио сам да ми је потребна лекарска помоћ.

В. А., Тајван

Вода Мој посао је повезан са исхраном и контролом телесне тежине, тако да је чланак „Животоважна течност — вода“ (8. јун 2003), управо оно што ми је било потребно. Успели сте да у само једном чланку укратко изложите све оно што сам сазнао на курсу о исхрани, који је трајао 30 часова. Користићу ове информације како бих помагао својим клијентима.

Ј.Ф.С.Ф., Бразил

Послепорођајна депресија Мој супруг и ја смо у априлу постали родитељи. Након рођења нашег сина, код мене су се јавила осећања која су описана у чланку „Разумети послепорођајну депресију“ (8. јун 2003). Сви су ми говорили како је наше дете прелепо, али ја нисам желела ни да га погледам. Остајала сам код куће и плакала. Након што сам прочитала овај чланак, загрлила сам супруга и отворено разговарала с њим, објаснивши му како се осећам. Био је срећан што напокон може разумети шта је проузроковало промене код мене. Захвална сам вам што сте на прикладан, тактичан начин писали о овој теми. Стварно сам била дирнута.

С. В., Италија

Тур де Франс Када сам у школи добио задатак да напишем нешто по избору, определио сам се да пишем о бициклима. Чланак „Тур де Франс — 100 година највећег испита за бициклисте“ (8. јул 2003), појавио се у правом тренутку! Имао сам прилику да прочитам свој рад пред разредом. И раније сам користио многе чланке из Пробудите се! за школске задатке. Хвала вам.

Н. К., Немачка