Пређи на садржај

Пређи на садржај

Пушење није за мене!

Пушење није за мене!

Пушење није за мене!

ТАКО је гласила тема коју је добило више стотина ученика који су учествовали на државном такмичењу у писању састава, одржаном под покровитељством MSMA (Медицинског удружења државе Мисури), у Сједињеним Државама. На такмичењу је учествовало око 675 ученика из 42 школе. Награда је додељена 12-годишњој Бриани, а њена песма за коју је добила награду објављена је у часопису поменутог удружења Missouri Medicine. Осим тога, Бриана је имала прилику да прочита свој рад пред делегатима који су присуствовали годишњем конгресу тог удружења. Пре тога, она се обратила публици следећим речима:

„Ја сам Јеховин сведок и моја песма се темељи на информацијама из часописа Пробудите се!. У ствари, инспирацију за неке од мени најдражих стихова добила сам посматрајући насловну страну овог издања. На њој је приказана лобања с цигаретом у устима и натписом: ’Смрт на продају‘. Током година, у часопису Пробудите се! објављени су многи чланци о штетности пушења.“

Јеховини сведоци не користе дуван. Они верују да намерно коришћење било чега што прља тело представља недостатак цењења за дар живота као и непоштовање Створитеља (Дела апостолска 17:24, 25). Стога, они поступају у складу са опоменом из Светог писма: „Очистимо се од сваке прљавштине тела и духа“ (2. Коринћанима 7:1).

Попут других младих Сведока, Бриана се труди да живи по библијским мерилима. Такве младе особе сигурно радују срце свог Створитеља (Пословице 27:11).

[Слика на 31. страни]

Бриана, која сада има 14 година, са својом песмом