Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Малтретирање Синоћ ми је моја седмогодишња ћеркица рекла да не жели да иде у школу због тога што је две девојчице стално задиркују. Зато сам узела да прочитам серију чланака „Малтретирање — како решити тај проблем?“ (22. август 2003). Они су ми помогли да пружим подршку својој ћеркици, као и да схватим зашто се неки људи тако понашају.

Л. Х., Сједињене Државе

Један од шефова на мом радном месту стално ми се обраћао простачким речима, понижавао ме пред колегама и игнорисао, све док нисам дала отказ. Због тога још увек имам дубоке емоционалне ожиљке. Међутим, откако сам прочитала ове чланке осећам се боље јер знам да постоји неко ко ме разуме.

Х. Н., Јапан

Читајући ове чланке, сетила сам се својих школских дана. Тада сам свакодневно трпела малтретирање. Питала сам се шта је узрок томе. Ова серија чланака дала ми је одговоре и пружила ми утеху.

М. М., Јапан

У школи су ме сви одбацивали, што се веома негативно одразило на моје самопоштовање. Била сам поучена да се смејем у лице онима који ме малтретирају, али ви сте исправно саветовали да је боље гледати их право у очи и мирно рећи да то што раде није нимало смешно.

М. Г., Француска

Морам признати да ми је било веома тешко док сам читала чланке о малтретирању, јер сам и у младости и касније била жртва физичког, вербалног и индиректног малтретирања. Захваљујући овим чланцима, разумела сам због чега се борим с негативним мислима и зашто имам ниско самопоштовање. Желим да вам захвалим за практичне и утешне савете које сте пружили.

А. М., Италија

Малтретирање је проблем с којим се свакодневно суочавам откако сам кренуо у средњу школу. Ови чланци су ми помогли да увидим да нисам безвредан због тога што нисам члан религије којој припада већина. Како време пролази, све више сам поносан на то што сам Јеховин сведок и срећан сам ако треба да трпим због тога. Раније сам љутито реаговао, али сада знам шта треба да радим и сигуран сам да ће се ситуација променити набоље.

М. С., Италија

Моја сестра близнакиња и ја имамо 16 година и идемо у исти разред. Наши школски другови знају да смо Јеховини сведоци и често нас провоцирају. У часопису је проблем малтретирања веома реално приказан, што нас је много охрабрило.

Е. П., Италија

Док сам читала чланке, бризнула сам у плач јер сам се сетила свега што су ми шест година, из дана у дан, приређивали моји некадашњи школски другови. Када сам била млађа, мислила сам да само ја доживљавам такве ствари. Нисам ни знала да у психологији постоји посебан израз за ту тортуру. Сада, као одрасла особа, веома сам захвална што сам сазнала нешто више о томе. Напокон осећам да ме неко разуме!

Е. П., Немачка

У школи доживљавам толико непријатности да понекад пожелим да је напустим. Међутим, ови чланци су ми помогли да преиспитам своју ситуацију и пружили су ми добре савете. Почела сам да примењујем неке од предлога, и већ се виде позитивни резултати. Хвала вам за охрабрујуће и корисне чланке.

М. Т., Русија